Google penalty

Is het organisch (niet betaald) verkeer naar je website vanuit Google gedaald? Dan is het zomaar mogelijk dat de website een Google penalty heeft gehad. De eerste waarneming wordt meestal gedaan wanneer er in Google Analytics vanaf een bepaalde dag ineens minder bezoekers te zien zijn vanuit je organische verkeer, zoals in onderstaand voorbeeld:

bezoekers afgenomen in google analytics

Een Google penalty is vanaf een bepaalde dag actief. De daling van bezoekers kan extreem zijn. Dit kan zelfs een vermindering zijn van 90 tot 100 procent, in vergelijking tot de periode vóór de penalty. Doordat de website in zijn geheel of gedeeltelijk uit de zoekresultaten is gehaald, of een lagere positie heeft gekregen, is deze minder goed zichtbaar in Google dan voorheen. Dit leidt dan ook tot minder bezoekers.

Handmatige of algoritmische penalty

Een Google penalty kan handmatig gegeven zijn door het Google Search Quality Team in Dublin, of door het algoritme (zoals de Google Panda of Google Penguin update). Mocht de penalty handmatig gegeven zijn, dan houdt dat in dat Google in het linkprofiel van de website een patroon heeft gedetecteerd waarbij links op een niet natuurlijke manier verkregen zijn. De melding hiervan is terug te zien in de Webmastertools van Google. De melding ziet er als volgt uit:

De melding geeft aan dat de website in conflict is met de Google richtlijnen. Dit is dan ook het teken dat de website een penalty van Google heeft gekregen. Bij een algoritmische penalty wordt geen melding gegeven door Google, maar is wel te zien dat de bezoekersaantallen ineens teruglopen. In beide gevallen wil je natuurlijk graag dat het bezoekersaantal weer stijgt tot het oude niveau.

Penalty ongedaan maken

KGOM helpt je bij het ongedaan maken van de penalty. Mocht het niet aan de links liggen – en dus geen penalty zijn – dan geven wij praktisch advies om het oude organische niveau weer te behalen. Neem contact met ons op, zodat we een analyse kunnen maken en je kunnen helpen bij het ongedaan maken van de Google penalty.

Benieuwd hoe wij met online marketing meer klanten naar je showroom brengen? Bel 085 208 21 00 of vul het onderstaande contactformulier in