Zwenkwielen

Bing Ads voor Zwenkwielen.net

Google heeft op dit moment een marktaandeel van 94 procent als het gaat om zoekmachines. De andere zoekmachines, zoals Bing en Yahoo, worden toch nog vaak vergeten. In deze case leg ik uit hoe ik samen met Zwenkwielen.net aan de slag ben gegaan met Bing Ads, om mensen (= potentiële klanten!) via het Bing netwerk te benaderen.

Wat is Zwenkwielen.net?

Zwenkwielen.net biedt een groot assortiment aan zwenkwielen die online worden verkocht. Hierbij kun je denken aan bureaustoelwielen, meubelwielen, zwaarlastwielen of transportwielen. Er zijn echter ook producten te koop waar al wielen onder gemonteerd zijn, zoals meubelrollers en rolcontainers.

Waarom Bing Ads?

Adverteren op Bing heeft meerdere voordelen.

Allereerst worden de advertenties niet alleen in Bing vertoond. Omdat Bing samenwerkt met Yahoo, worden ook daar de advertenties vertoond die je aanmaakt in Bing Ads. Op deze manier bereik je natuurlijk veel meer mensen!

Daarnaast zijn er, als het gaat om adverteren, minder concurrenten op het Bing netwerk. Hierdoor ligt de gemiddelde cpc in het geval van Zwenkwielen.net 64 procent lager, en is de gemiddelde CTR weer een stuk hoger dan via Google Adwords. Ook het conversiepercentage is twee procentpunt hoger. Waar via Google een conversiepercentage wordt gehaald van 3,88 procent, is dat in Bing Ads een conversiepercentage van 5,96 procent.

Tenslotte zijn ook de lage kosten een voordeel. Je kunt de campagne zo breder inzetten om meer mensen te bereiken.

Resultaat

Het inzetten van Bing Ads zorgde ervoor dat we mensen bereikten die we anders niet hadden bereikt. De Bing gebruikers zijn kwalitatief goede gebruikers, wat heeft geresulteerd in een ROAS (return on ad spend) van 1320 procent. De inzet van Bing Ads heeft de totale omzet bovendien met 3,8 procent doen stijgen.