The Flagstone Company: grootse toeloop naar showroom in 2020

Over The Flagstone Company

Naam van het bedrijf: The Flagstone Company
Website: Natuursteenstrips.nl & Flagstones.nl

Online marketing in 2004

The Flagstone Company BV is een bedrijf dat zich specialiseert in bijzonder Natuursteen. Dat betekent geen vierkante tegels maar natuurlijk materiaal zoals je dat tegenkomt in zonnige Zuid-Europese landen zoals Italië en Frankrijk. In ieder geval georiënteerd op het landschap in het buitenland. Ooit in 2004 startte ik met het mooie product van deze gebroken natuurstenen (Flagstones) en ontstond dit mooie bedrijf. Eigenlijk bestond The Flagstone Company op dat moment enkel ‘in de the cloud’. Dat wil zeggen op het internet. Dankzij subsidies kon ik hulp inschakelen bij de hogeschool in Maastricht. Dat heeft mij destijds enorm geholpen met het opzetten van flagstones.nl. Let wel: dit was een tijd dat online marketing zijn opmars maakte.

Hellen Eekhof, eigenaresse TFC.

De websites werden een showroom

Flagstones.nl kreeg steeds meer aandacht en de hulp die ik van de hogeschool en mijn webbouwer kreeg, zorgde ervoor dat ik de website enorm kon laten groeien. Ik had een webbouwer die alles voor mij bouwde en de hogeschool gaf mij de nodige handvatten. Zelf ben ik redelijk creatief en ik schipperde heen en weer. Het werd vervolgens een groot succes en er ontstond een tweede belangrijke website voor het verkrijgen van Steenstrips, te weten natuursteenstrips.nl. Omdat steeds meer relaties langs wilde komen, huurde ik inmiddels buiten op het industrieterrein een stuk grond. Zodat mensen het materiaal ook goed in het echt konden bekijken.

In 2010 huurden wij een klein deel van één van onze huidige panden. Inmiddels hebben wij dat gekocht (twee panden op 5600 m2).

Ons bedrijf had een oppepper nodig

Tot 2017 liep eigenlijk alles op rolletjes. Maar het werd meer een gewoonte. De websites scoorden namelijk best wel goed. Maar tijden veranderen en de mensen ook. Sociale media nam een grote toevlucht. Inmiddels werkte ik bij The Flagstone Company op een verouderd systeem voor het maken van de websites. Mijn man Peter komt uit de ICT en dus zijn wij op zijn advies en dat van de toenmalige websitebouwer overgestapt naar WordPress. Dat is een enorme klus geweest. Ik heb op dat moment een nieuwe website ontworpen en tegelijk moest ik alles corrigeren en opnieuw indelen. En dan in drievoud. Want er is nog een website: www.natuurstenen-muren.nl. Nieuwe foto’s moesten worden geupload en ga zo maar door. Tegelijkertijd liepen de webcijfers terug en kwamen wij erachter dat wij opnieuw professionele hulp nodig hadden. Inmiddels waren de subsidies verdwenen en was online marketing een feit. Wij moesten dus op zoek naar een betaalde specialist.

KGOM

Vanuit de tijd van de hogeschool (2004) was Karel Geenen, de medeoprichter van KGOM al toonaangevend op het gebied van online marketing. De hogeschool volgde hem altijd. Dus toen wij zelf behoefte hadden aan hulp, kwam mijn man Peter al snel met zijn naam op de proppen. Hoe fijn was dat het onlinemarketingbureau van Karel Geenen genaamd KGOM nog geen 20 kilometer van ons vandaan ligt en in Deventer gevestigd is.

Het eerste halfjaar verliep wat stroef en niet naar wens. Enerzijds door een wisseling van de accountverantwoordelijke bij KGOM, anderzijds door mijn te hoge verwachtingen. Maar ik wilde volhouden. Alles had ik inmiddels ten slotte al gedeeld. En dat heeft vruchten afgeworpen.

Karel en zijn specialisten sloegen de handen met mij ineen en veranderde de aanpak. Ik leerde dat online marketing niet in één maand te veranderen is. Het heeft lange tijd nodig en veel geduld.

Het Flagstone Magazine en de showroom

Voor onze marketing gebruiken we niet alleen de website maar ook ons eigen Flagstone Magazine. Onze online en fysieke aanpak werken hand in hand samen en zijn beide bedoeld om mensen te inspireren. Uiteindelijk treft men de sfeer van puur Natuursteen natuurlijk het beste in de showroom aan.

Wij hebben dit qua marketing intensief met Karel besproken. Nu in 2020 zien wij een enorme toeloop in onze exclusieve showroom door deze aanpak.

16 jaar later zijn Peter en ik eigenaar van twee bijzondere panden in Vaassen. Wij hebben het eigen pand en dat van de buren erbij gekocht. En KGOM komt continu met goede ideeën. We zijn zeer op hen gesteld en vinden de ideeën die zij aandragen van zeer grote waarde.

Al met al kan ik zeggen dat ik in 2004 wist dat Karel en zijn team een voorbeeld waren in online marketing. En in 2020 is dat nog steeds een feit en weet ik het zeker, uit eigen ervaring!

Wordt jouw bedrijf onze volgende succescase?

We gaan graag eens in gesprek om er achter te komen of jouw bedrijf de volgende succescase wordt die we toe kunnen voegen aan onze website.

Neem nu contact op via onze contactpagina of bel tijdens kantooruren naar 085 208 21 00. We zijn er klaar voor om ook voor jouw bedrijf aan de slag te gaan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *