Online marketing technieken combineren

Karel
29/1/2010
Internet marketing
X
min leestijd
Karel
29/1/2010
Internet marketing
X
min leestijd

Tegenwoordig zijn er tal van technieken die ervoor zorgen dat je (gerichte) bezoekers naar je website krijgt.Elke eigenaar van een website of internet marketeer kan er vast wel een paar opnoemen maar combineer jij deze technieken om meer uit je totale marketing inspanningen te halen?De meeste combinaties zijn voor de handliggend en misschien maak jij er al gebruik van. Maar maak jij hier bewust gebruik van of gaat het per toeval?In dit artikel wil ik je bewust maken van een aantal technieken die makkelijk te combineren zijn zodat jij het uiterste uit je marketingmix kan halen.

Artikelen schrijven in combinatie met Zoekmachine Marketing

Google houdt van content en daarmee is het makkelijk om met artikelen te scoren in deze zoekmachine. Maak je ervan bewust dat je voordat je een artikel schrijft een aantal zoekwoorden bedenkt voor zoekers op het internet die geïnteresseerd kunnen zijn in het artikel dat jij gaat schrijven.Plaats deze zoekwoorden in de tekst van je artikel (natuurlijk moet het wel leesbaar blijven) en in de (pagina) titel van je artikel.Ook raad ik aan wanneer jij al eerder een artikel hebt geschreven dat onderwerp gerelateerd is aan het huidige artikel je binnen de content naar het artikel linkt.Dan geef je aan Google aan “Als je dit artikel interessant vindt neem dan ook een kijkje op mijn eerder geschreven artikel over onderwerp X". Onderwerp X zal door deze verwijzing extra waarde van Google krijgen.

Gratis weggeven van een Ebook in combinatie met een Nieuwsbrief, SEO en Virale Marketing

Wil jij graag je expertise laten zien in de vorm van een PDF? Vergeet dan niet om de Naam en e-mailadres te vragen van de bezoeker zodat je ze kan inschrijven op een email nieuwsbrief. Naam van de bezoeker is belangrijk omdat je de e-mails die je aan hem/haar gaat sturen kan personaliseren door aan te spreken op voor of achternaam.

Combinatie met SEO

Zorg er altijd voor dat je een link naar je eigen website in het Ebook opneemt en erbij vertelt dat de ontvanger het Ebook op een eigen website (server) mag plaatsen. Zo krijg jij weer een linkvermelding vanaf een andere website erbij.Een groot voordeel hierbij is weer dat het er veel content omheen staat dus Google hier veel waarde aan hecht. (Ja Google indexeert ook PDF bestanden!)

Combinatie met Virale Marketing

Omdat je Ebook gratis is dan is het al goed mogelijk dat het wordt verspreid door je bezoekers. Een grote groep van je bezoekers wil je Ebook wel aanbevelen aan anderen maar doet dit niet omdat het niet op een makkelijke manier mogelijk wordt gemaakt door je website.Een goed moment om te vragen of je bezoeker je Ebook wil aanbevelen aan anderen is nadat ze hun naam & email hebben ingevuld (op de bedanktpagina). Alleen bedanken is zonde en daarom zou je kunnen vragen of ze bijvoorbeeld op Twitter je Ebook willen aanbevelen.Dit is heel makkelijk te implementeren door een link te plaatsen waardoor ze (wanneer ze op Twitter zijn ingelogd) alleen op de “Update" knop hoeven te klikken je bericht geplaatst wordt.Dit kan je doen om als volgt een link te plaatsen (of achter een button):http://twitter.com/home?status=Online+Marketing+Technieken+PLAATS HIERDEURLVANBLOGPOST+Via+@DannyVerhoeven

Social Media in combinatie met SEO en Expertise

Om meteen met het laatste te beginnen: Expertise. Dit staat toch niet bekend als internet marketing techniek? Klopt maar doordat je je expertise laat blijken in de vorm van waardevolle informatie zorg je ervoor dat mensen je op internet gaan vertrouwen. En vertrouwen is heel belangrijk.Zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk waardevolle informatie verspreidt via Social Media die relevant is aan je netwerk.

Social Media en SEO

Meer informatie over Social Media en SEO vind je hier.

Affiliate Marketing met SEO

Met het programma “Post Affiliate Pro" is het mogelijk om Google vriendelijke URL's te maken zonder parameters (gekke ID urls bijv. php.?Id=1234).De URL's zijn hetzelfde als die op je website en het systeem herkent volledig via welke website de verkoop afkomstig is. Hierdoor kun je andere website's gebruiken om voor jou geld te verdienen en je zoekmachine posities te optimaliseren.Volgens mij heb ik nu alle belangrijkste internet marketing technieken benoemd maar wanneer jij nog een toevoeging hebt hoor ik dat graag in de reacties.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier