Online marketing updates – week 29 – 2020

Petra
16/7/2020
Nieuws
X
min leestijd
Petra
16/7/2020
Nieuws
X
min leestijd

Wij snappen dat je als showroomeigenaar druk bent, een afspraak hier, een afspraak daar, administratie, personeelsoverleg… en je dag is alweer om. Wij houden jou als showroomeigenaar daarom graag op de hoogte van de laatste en belangrijkste features en trends op het gebied van marketing om jouw showroom online nóg beter zichtbaar te maken. In de vorige update hadden we het over Google Mijn Bedrijf en over Gratis Google Shopping resultaten. Deze week hebben we weer enkele toffe nieuwtjes voor je om je op weg te helpen naar meer klanten.

Webpagina geschikt voor uitgebreide weergave?

Zijn jouw webpagina's geschikt om weer te geven als een uitgebreid zoekresultaat? Een uitgebreide weergave in de zoekresultaten van Google is namelijk waardevol, omdat je meer ruimte inneemt in de zoekresultaten en dus zichtbaarder bent voor de gebruiker. Google heeft nu een tool om te zien of jouw showroom in aanmerking komt voor deze uitgebreide weergave van Google. Je geeft een URL van de pagina die jij wil testen en Google geeft vervolgens aan of jouw pagina in aanmerking komt voor de uitgebreide weergave. Komt jouw pagina niet in aanmerking? Dan zie je direct de fouten waaraan dat ligt, zodat je dit kan oplossen. Test zelf of jouw website in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding.

Lees meer over deze tool.

Instagram verplaatst winkeltabblad

Instagram is met het winkeltabblad aan het testen hoe deze het beste kan presenteren. Sommige gebruikers hebben de verandering misschien al gezien in hun overzicht: het ‘’hart’’-icoontje is voor sommige gebruikers namelijk veranderd in het winkelmandje. Instagram richt zich hiermee meer op de e-commerce. Dit is nu met het coronavirus natuurlijk een perfecte timing. Ze zijn nog aan het testen of dit werkt en of ze bijvoorbeeld alleen merken moeten laten zien die de gebruiker volgt of alle verkopers. Verkoopt jouw showroom ook producten online? Zorg dan dat je producten ook hier zichtbaar zijn.

Lees meer over deze test van Instagram.

Dit was het nieuws van deze week. Check onze blog volgende week weer voor alle nieuwe ins en outs op het gebied van online marketing.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier