Wat zijn metatags?

Karel
11 Jan 2022
Termen
X
min leestijd
Karel
25/6/2013
Termen
X
min leestijd

Wat zijn metatags? Metatags worden door webmasters gebruikt om de zoekmachines van informatie te voorzien over hun website. Deze HTML metatags worden toegevoegd aan de <head>-sectie van de HTML pagina. Er zijn verschillende metatags die door de zoekmachine geaccepteerd worden, mits ze herkenbaar zijn. Het belang van de verschillende metatags verschilt sterk. De ene soort is totaal niet belangrijk en wordt nauwelijks meer gebruikt, terwijl webmasters met een andere soort nog steeds succes hebben. Hieronder een uitleg over welke verschillende soorten metatags Google herkent en of deze tegenwoordig belangrijk zijn of niet.

Welke soorten metatags worden herkend door Google?

Allereerst is er de meta title, die erg belangrijk is. Dit is niet een echte metatag, maar een HTML-tag. Wel wordt dit vaak als onderdeel gezien van de metatags. Dit is namelijk de titel (ook wel title tag) van je pagina. Hieraan kunnen zoekmachines en bezoekers zien waar je pagina over gaat. Bovendien kun je hier je belangrijkste zoekwoord plaatsen. Een juiste meta title kan ervoor zorgen dat je website hoger scoort in Google.Ook de meta description is een goed voorbeeld van een belangrijke tag. In dit stukje tekst, dat in de zoekresultaten te zien is onder je URL, beschrijf je waar de website over gaat en nodig je de bezoeker uit tot verder lezen.Naast deze tags is er de tag robots, waarmee je de spider van Google verschillende opdrachten kunt geven (waaronder de nofollow en dofollow).Een goed voorbeeld van een metatag die niet meer belangrijk is, is de meta tag keywords. In deze tag kon je relevante zoektermen plaatsen, waar je vervolgens op gevonden werd in Google. Hier werd echter zoveel misbruik van gemaakt (er werden veel irrelevante zoekwoorden ingevoerd, alleen om de website hoger te laten scoren) dat Google heeft besloten hier geen waarde meer aan te hechten.

Goed voor SEO

De andere metatags zijn bijvoorbeeld bedoeld voor het niet laten vertalen van je pagina, of het doorsturen naar een nieuwe URL na enkele seconden. Er zijn verschillende redenen om deze metatags te gebruiken. De hierboven genoemde SEO meta tags zijn goed in te zetten bij je zoekmachine optimalisatie. Het is dus belangrijk om aandacht te geven aan de juiste metatags.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Categorieƫn

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier