Linkbait

Karel
11 Jan 2022
Termen
X
min leestijd
Karel
4/7/2013
Termen
X
min leestijd

Wat is linkbait? Zoals je misschien al wist, is linkbait een belangrijk onderdeel van SEO. Linkbait betekent namelijk letterlijk: het aas waarmee jij inkomende links naar je website verkrijgt. En inkomende links verkrijgen is natuurlijk een groot deel van je zoekmachine optimalisatie.Met aas wordt in dit geval bedoeld: interessante content. Je kunt links kopen en ruilen, maar het meest gunstige is natuurlijk wanneer een website naar jouw pagina linkt omdat jouw content interessant kan zijn voor vele andere bezoekers.

Hoe creëer je linkbait?

Zoals hierboven gezegd draait het bij linkbaiting volledig om goede, interessante content. De inhoud van je pagina, of een onderdeel daarvan, moet interessant genoeg zijn bij een groter publiek. Het moet dus content zijn waar men bijvoorbeeld iets van leert of waar men zich mee identificeert. Ook kan het iets grappigs zijn, wat mensen de moeite waard vinden om te delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een interessante infographic, een handige tool of een lijst met tips.Twee concrete linkbait manieren zijn de volgende:

Het aanmaken van een lijst of stappenplan over een relevant onderwerp

Met het aanmaken van een lijst bedoelen we hier een lijst met handige links. Wanneer ze relevant zijn en wanneer je per link een korte omschrijving geeft, zou dit een waardevolle lijst kunnen zijn voor andere websites om naartoe te linken. Een voorbeeld van een stappenplan is het stappenplan voor het fundament van metingen op Karelgeenen.nl.

Het maken en aanbieden van een whitepaper/e-book

Een onderdeel waar vaak veel mensen op af komen en waar veel inkomende links mee worden gegenereerd, zijn whitepapers of e-books. Wanneer je een kwalitatief goede whitepaper aanbiedt over een specifiek onderwerp (het gebruik van een bepaald programma, het onderhouden van een bepaald apparaat, het toepassen van een bepaalde strategie), kan dit voor veel mensen waardevol zijn en is het ook de moeite waard om daar naartoe te linken. Het vergt wat meer tijd en moeite, maar levert je hoogstwaarschijnlijk ook meer op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier