Facebook voegt promotie-optie toe aan privé accounts

Karel
4/10/2012
Nieuws
X
min leestijd
Karel
4/10/2012
Nieuws
X
min leestijd

Facebook heeft altijd geroepen gratis te blijven voor zijn gebruikers, dit is ook zo.. Behalve als je een bericht aan meer vrienden wilt laten zien.

Testfase succesvol

Na een succesvolle testperiode in Nieuw Zeeland, wordt de functie ‘Promoted Posts" als eerste gelanceerd in Amerika. In de maanden daarna zal het overal uitgerold worden. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers een post promoten, net zoals adverteerders dit doen. Onderaan de post komt een extra optie te staan, Facebook gaf onderstaande afbeelding vrij ter illustratie.

Hoger in nieuwsfeed

Facebook zegt dat de 'Promoted post' - zoals de aankondiging van een verloving, evenement of ander groot nieuws - hoger in het nieuwsoverzicht van vrienden terecht komt. “De nieuwsfeed bezorgt je berichten iedere dag bij je vrienden. Soms zijn er vrienden die je bericht hebben gemist, vooral wanneer er veel wordt gepost door vrienden van vrienden en jouw bericht niet bovenaan de nieuwsfeed staat." Vertelt Abhishek Doshi, software engineer bij Facebook.

Kosten

Hoeveel het gaat kosten om een tweet te promoten is nog niet bekend, daarover wil Facebook nog geen uitspraken doen. Het enige wat ze hierover kwijt willen is het feit dat ze aan het testen zijn met een aantal verschillende prijzen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier