Download 5 social media templates voor optimale afbeeldingen!

Karel
8/7/2013
Social media
X
min leestijd
Karel
8/7/2013
Social media
X
min leestijd

Het op orde hebben van je social media accounts is een hoop werk, zeker met de (vele!) updates en veranderingen die telkens weer zorgen voor nieuwe afmetingen en eisen m.b.t. de afbeeldingen.Om het jullie makkelijk te maken en een handje te helpen hebben we vandaag 5 Photoshop templates (.psd) voor jullie! Met deze files maak je gemakkelijk nieuwe omslagen aan de hand van de laatste eisen ;-).De templates bevatten hulplijnen (blauw) zodat je de juiste afmetingen aan kunt houden. Wanneer je de afbeelding af hebt sla je hem op als .png voor een optimale kwaliteit. De blauwe hulplijnen zullen dan niet zichtbaar zijn op de afbeelding.

#1 Twitter header

UPDATE 13/8/2014:

Download hier de nieuwe header voor jouw Twitter profiel!

Op Twitter is het mogelijk om een eigen achtergrond te uploaden. Ideaal om een eigen draai te geven aan de profielpagina. En om info die je niet in de bio kwijt kan - of thuis hoort.. ;-) - te communiceren. Dit is bijvoorbeeld onze Twitter achtergrond:

vb twitter achtergrond KG.nl

Op deze manier is in één opslag duidelijk wie er met het profiel tweets versturen (^KG en ^LS), waar je terecht kunt voor meer informatie en waar we nog meer te vinden zijn (links naar social media) . Daarnaast is het slim om de belangrijkste diensten te promoten. Zoals je kunt zien hebben wij er (o.a.) voor gekozen om de cursussen en onze nieuwsbrief erbij zetten.De template voor de Twitterachtergrond ziet er als volgt uit:

Twitter achtergrond template - KG.nl

Waarbij jouw content links en rechts van het grijze vlak komt te staan (binnen de blauwe lijnen), het vlak is namelijk de timeline en profielbalk aan de linkerkant.Download de Twitter template hier.Tip: Let bij het uploaden van de achtergrond op de instellingen! Selecteer "midden" bij achtergrondpositie:

Twitter achtergrond instellingen

#2 YouTube bannerafbeelding

YouTube is niet alleen te bezoeken via desktop en mobiel er is ook een YouTube app voor de televisie. Dit betekent dat jouw kanaal ook via de tv te bekijken is. Om ervoor te zorgen dat het er dan ook allemaal netjes uitziet op iedere resolutie, hebben we ook hiervoor een template. De verdeling laat duidelijk zien welk deel van jouw afbeelding op welk medium zichtbaar is.

kg-youtube-2560x1440

Download de YouTube template hier.(Wij gaan zelf ook nog aan de slag met onze banner afbeelding ;-))

#3 Facebook omslag template

Facebook staat bol van de updates en dat maakt het soms lastig om de fanpage optimaal in te richten. Zo is het nu weer wél mogelijk om een call-to-action op te nemen in de omslagfoto, dus tijd om daar gebruik van te maken! Wij hebben op het moment de volgende omslagfoto, waarin we oproepen om in te schrijven voor onze nieuwsbrief via de speciale nieuwsbrief tab.

Facebook omslag vb KG.nl

Tip: maak een aantal verschillende omslagfoto's en wissel die bijvoorbeeld een keer in de maand. Op die manier kun je de aandacht vragen voor verschillende events, downloads of acties.De template ziet er als volgt uit:

Facebook omslag template - KG.nl

Zoals je ziet hebben we aangegeven waar de profielfoto komt te staan, dit geeft je de mogelijkheid om een leuke combinatie te bedenken!Download hier de Facebook omslagfoto template.

#4 Google+ omslagfoto

De omslagfoto op Google+ is onlangs weer veranderd! Het is belangrijk dat je de minimale afmetingen aanhoudt. De template is als volgt:

Google+ omslagfoto template - KG.nl

Deze is eigenlijk het makkelijkste van allemaal, zorg er gewoon voor dat je de juiste afmeting hebt!Download hier de Google+ omslagfoto template.

#5 LinkedIn banners

Op de LinkedIn bedrijfspagina kun je gebruik maken van meerdere afbeeldingen om jouw pagina aantrekkelijker te maken. Naast de standaardafbeelding op de profielpagina is het mogelijk om een drietal banners toe te voegen aan de producten pagina. Hierbij kun je links toevoegen waarnaar wordt verwezen zodra bezoekers op de afbeelding klikken. Via de pijltjes kunnen bezoekers de verschillende afbeeldingen bekijken.

LinkedIn producten banners vb KG.nl

Net zoals het maken van de afbeelding voor Google+ is ook deze banner niet heel erg moeilijk, zolang je zorgt voor de juiste afmetingen!

LinkdIn omslag template - KG.nl

Download hier de LinkedIn banner template.

Alles in één download

Wil je alle templates in één keer downloaden? Dat kan hier, ik heb alle templates verzameld in één .zip bestand.Deel dit artikel via onderstaande social media buttons ;-)!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier