Cursus Facebook adverteren: ben jij er klaar voor?

Karel
13/2/2018
Social media
X
min leestijd
Karel
13/2/2018
Social media
X
min leestijd
FB adverteren aankondiging

Het duurt niet lang meer: binnenkort kun jij de cursus Facebook adverteren online in onze Academy gaan volgen! Ben jij alleen nog organisch bezig met Facebook, en wil je daar ook het stukje ‘betaald’ aan toevoegen, om meer bereik te genereren en relevant verkeer naar je website te halen? Dan is het tijd om te starten met Facebook adverteren! Ik vertel je graag iets meer over de inhoud van de cursus.

Wat gaan we behandelen in de cursus?

Zoals je van ons gewend bent, zit ook de cursus Facebook adverteren boordevol praktische uitleg en voorbeelden. We nemen je mee in het complete verhaal en doen dat in maar liefst acht modules.

Module 1: wat is Facebook adverteren?

Waarom zou je Facebook adverteren inzetten, hoe doe je dat en waar draait het eigenlijk om? In deze module leer je vooral wat het adverteren op Facebook jou precies oplevert.

Module 2: het opzetten van een Bedrijfsmanager en advertentieaccount

Om te kunnen beginnen met Facebook adverteren heb je natuurlijk bepaalde accounts en instellingen nodig. Wij loodsen je er in duidelijke taal doorheen en vertellen je wat je nodig hebt. Denk aan (onder andere):

  • hoe je Facebook Bedrijfsmanager opzet
  • hoe je een advertentieaccount maakt
  • welke accounts je moet koppelen
  • hoe je personen toevoegt en deze een specifieke rol geeft
  • hoe je navigeert tussen accounts
  • wat de Facebook Pixel is en hoe je deze instelt
Les2.2.Bedrijfsmanager instellen

Module 3: werken met Advertentiebeheer

Als je gaat adverteren, ga je intensief werken met Facebook Advertentiebeheer. In deze module leggen we uit wat dit is en hoe je het gebruikt. Je leert waar Facebook advertenties geplaatst kunnen worden, en hoe je de juiste plaatsing kiest. Daarna is het tijd om je eerste advertentie op te zetten! Doelgroep, plaatsingen, budget, planning, UTM-parameters toevoegen: we nemen je in alles mee.

Module 4: verschillende Facebook advertentie-indelingen

Welke soorten advertentie-indelingen zijn er, en wanneer kies je welke? Met duidelijke omschrijvingen en voorbeelden maken we jou wegwijs in de mogelijkheden.

Module 5: diverse targetingstrategieën (doelgroepen)

Adverteren kan je veel opleveren, maar natuurlijk alleen als je de juiste doelgroep bereikt! In module 5 gaan we helemaal in op de mogelijkheden en geven we je tips bij het samenstellen van de juiste doelgroep. Termen als Core Audiences, Custom Audiences, Lookalike Audiences en Facebook remarketing komen in deze module voorbij.

Module 6: het beheren van je advertentiebudget

Welk budget stel je in, hoe stel je dat in en hoe kun je de kosten enigszins beheren? In module 6 leggen we je uit welke factoren bepalend zijn voor de advertentieweergave, wat de relevantiescore is en hoe je bodstrategieën inzet om de kosten onder controle te houden. Wanneer kies je voor dagbudget en wanneer voor looptijdbudget? Ook dat leggen we je uit.

Module 7: het optimaliseren van Facebook campagnes

Je hebt een Facebook campagne lopen, maar wat moet je allemaal doen tot het einde van de looptijd? Om foutjes te voorkomen en ervoor te zorgen dat je campagne goed blijft lopen, moet je regelmatig een aantal dingen checken. Ook leggen we in module 7 uit hoe je een Facebook A/B-test zou kunnen opzetten.

Les7.4.Advertenties-varianten

Module 8: het analyseren van Facebook campagnes

De looptijd van je campagne zit erop: op naar de volgende? Niet doen! Eerst analyseren hoe je vorige advertentie het heeft gedaan, om te bepalen wat het resultaat was en wat je de volgende keer weer (of juist niet) moet doen. Wat zijn de belangrijkste statistieken, en hoe trek je daar de juiste conclusies uit voor een volgende keer? Die informatie vind je in module 8.

Voor wie is deze cursus het meest geschikt?

De cursus Facebook adverteren gaat echt in op de basis: heb je nog nooit iets met Facebook adverteren gedaan, dan is dit echt iets voor jou! Wanneer je al wel eens hebt geadverteerd op Facebook, en je weet hoe je (welke) advertenties opzet en je doelgroepen opstelt, dan is deze stof al bekend voor jou.Ben je nieuwsgierig geworden en heb je zin om deze cursus te volgen? Houd dan de website, onze social media en/of de nieuwsbrief in de gaten! Mensen die het hele pakket met onbeperkt toegang hebben aangeschaft, krijgen natuurlijk een bericht wanneer de cursus aan het aanbod is toegevoegd. Zo kun jij direct aan de slag met leren over Facebook adverteren!

All-in-access pakket met 100 euro korting!

Het is erg belangrijk is om Facebook adverteren te zien als onderdeel van je complete online marketing inzet. Facebook adverteren heeft dan ook de meeste waarde als je het laat integreren met de rest van de kanalen. Om deze reden bieden wij all-in-access pakketten, waarbij je toegang krijgt tot 11 online marketing cursussen. Om de introductie van onze 12e cursus te vieren ontvang jij tijdelijk 100 euro korting op het all-in-access pakket! Houd onze nieuwsbrief en social media in de gaten voor de kortingscode.Heb je vragen over deze cursus, of over de toegang? Reageer in de comments of stuur je vraag naar support@kgom.nl!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier