Cloaking

Karel
25/6/2013
Termen
X
min leestijd
Karel
25/6/2013
Termen
X
min leestijd

Wat is cloaking? Cloaking wordt gezien als een onnatuurlijke vorm van zoekmachine optimalisatie, ook wel black hat seo genoemd. Door aan cloaking te doen maak je een onderscheid tussen gewone bezoekers en crawlers van een zoekmachine, door hen andere content te laten zien. Bezoekers zien dus een gewone webpagina, maar de zoekmachines zien een totaal geoptimaliseerde pagina die vol kan staan met links en zoekwoorden. Ook een goed voorbeeld hiervan is het onzichtbaar maken van teksten voor gewone bezoekers, terwijl de zoekmachines deze wel kunnen zien. Dit is al simpel te doen door de tekst dezelfde kleur te geven als de achtergrondpagina.

Waarom is cloaking onnatuurlijk?

Cloaking is absoluut een manier van valsspelen: je scoort er een bepaalde tijd goed mee in de zoekmachines, maar na verloop van tijd zal bijvoorbeeld Google door hebben dat je bezoeker niet centraal staat, maar dat je gebruikmaakt van bepaalde methodes om goed te scoren. Hier kan dan een penalty op volgen. Het is veel slimmer om ervoor te zorgen dat je een pagina creëert die niet alleen prettig leest voor bezoekers (en relevante informatie bevat), maar die ook af en toe gebruikmaakt van een (interne) link en de belangrijke zoekwoorden. Op die manier zal je pagina op lange termijn goed scoren in de zoekmachines, maar scoor je op korte termijn al bij je bezoekers omdat je zorgt voor goede content.

Black hat SEO

Cloaking is dus een vorm van Black hat SEO. Deze term houdt in dat SEO'ers de ranking van een website proberen te verbeteren door het gebruik van onnatuurlijke methodes. Er komt veel techniek bij kijken om Google voor de gek te houden, en dit brengt veel risico's met zich mee. Een ander voorbeeld van Black hat SEO is bijvoorbeeld het aanmaken van een webring: allemaal websites creëren voor één bedrijf. Hiermee domineren deze websites dus de zoekmachine op een bepaalde zoekterm. Als de inhoud van de websites ook hetzelfde is, lopen de Black hat SEO'ers (en hun klanten) hiermee een groot risico op een penalty of erger.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier