In 6 stappen naar een custom URL voor jouw G+ pagina!

Karel
11 Jan 2022
Social media
X
min leestijd
Karel
6/12/2013
Social media
X
min leestijd

Ook een mailtje ontvangen om een aangepaste URL voor je Google+ profiel te claimen? Of de melding gezien op Google+ ?Top! Dit is namelijk iets waar wij al een hele tijd op zaten te wachten, nu kunnen we mensen eindelijk verwijzen naar plus.google.com/+KarelgeenenNL in plaats van https://plus.google.com/109788950695556617016/posts wel zo makkelijk in de communicatie ;-).Hetzelfde geldt natuurlijk voor je eigen profiel op Google+, in dit artikel laat ik je zien hoe je in 6 stappen een custom URL maakt!

Vereisten om in aanmerking te komen voor een aangepaste URL

Voordat je een URL kunt claimen heeft Google een aantal voorwaarden:Voor individuele gebruikers:

  • Tien of meer volgers
  • Het account bestaat ten minste 30 dagen
  • Profiel bevat een profielfoto

Voor lokale Google+ pagina's: moet een geverifieerd lokaal bedrijf zijn.Voor niet-lokale Google+ pagina's: moet zijn gekoppeld aan een website.

1. URL claimen

Klik op “URL claimen" in de mail (of op de melding op je G+ profiel).

G+ url mail

2. Servicevoorwaarden accepteren

Vink, wanneer je het eens bent met de voorgestelde URL, het hokje “Ik stem in met de servicevoorwaarden" aan en klik op “URL wijzigen".Let op: je kunt de URL hierna niet meer wijzigen, dus vraag bij twijfel een andere URL aan!Naam kiezen voor je Google+ bedrijfspagina? Kies dan voor een naam waaruit blijkt waar de pagina over gaat.

G+ url 1

3. Telefoonnummer opgeven

Google geeft vervolgens aan dat de aanvraag voorlopig goedgekeurd is, dit kan namelijk pas voltooid worden nadat je je telefoonnummer opgeeft.Zoals in onderstaande afbeelding te zien is, is het voor mensen die je telefoonnummer al hebben mogelijk om je via dat nummer te vinden in andere Google services*. Wil je dit niet, dan kun je dit later in je instellingen uitzetten, hoe je dit doet zal ik straks laten zien.*Dit betekent overigens niet dat je telefoonnummer wordt weergegeven op je Google+ profiel!

G+ url 2

4. Verificatiecode

Zodra je je telefoonnummer hebt ingevuld, klik je op “Code verzenden" en ontvang je een sms ontvangt met daarin een verificatiecode.Voer de code in en klik op “Verifiëren".

G+ url 3

5. Bevestigen

Omdat de URL niet meer aangepast kan worden wil Google zeker weten dat je je URL wilt wijzigen. Klik op “Keuze bevestigen" om verder te gaan.

G+ url 4

6. Klaar!

Zodra alles is gelukt en goedgekeurd kom je op je eigen profiel terecht met in de adresbalk je persoonlijke URL.De oude URL blijft ook nog werken, deze wordt door Google automatisch door gelinkt, dus het is niet zo dat je de oude URL op je website á la minute hoeft aan te passen.

G+ url 5

Tip: Liever niet vindbaar op je telefoonnnummer?

Wanneer je liever niet hebt dat mensen die je telefoonnummer hebben je via Google kunnen contacten kun je dit als volgt uitzetten:- met dank aan lezer Victor voor de tip ;-) -1. Login op je Google+ account.2. Klik op je foto rechtsboven en kies daar voor “Account".

account wijzigen telnr

3. Klik op weergeven bij het kopje “Telefoonnummers"

account weergeven telnr

4. Vink daar het hokje “Help mensen die uw telefoonnummer al hebben, u te vinden op Google-services en in contact met u te komen. Meer informatie" uit.

telnr uitvinken

En dat is alles!Deel deze tips via onderstaande social media buttons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier