5 handige én makkelijke YouTube tools

Karel
9/9/2013
Social media
X
min leestijd
Karel
9/9/2013
Social media
X
min leestijd

YouTube is enorm. Het videoplatform heeft meer dan 1 miljard unieke bezoekers per maand en er wordt tegenwoordig 100 uur aan video per minuut geüpload. Logisch dat er veel verschillende tools worden ontwikkeld. In dit artikel vind je 5 tools met een aantal handige features!

#1 - Turn off the lights

Turn off the lights

Deze Chrome extensie zorgt ervoor dat alles rondom de video wordt “gedimd". Zodat je je helemaal kunt focussen op de video en niet wordt afgeleid door de rest van de pagina.Deze functie was al beschikbaar bij een aantal video's op YouTube, maar met deze app wordt het beschikbaar voor iedere YouTube video.Gebruik je Firefox? Dan kun je de Turn Off the Lights add-on installeren:

Lights off Firefox add-on

#2 - iDesktop.tv

Watbijzonder maakt, is dat je naast het browsen door YouTube video's, de video's ook kunt downloaden en opslaan op je computer, in HD! Je kunt zelfs kiezen uit verschillende soorten bestanden zoals (o.a.) AVI, MP4, MOV en WMA.

iDesktop

Er zijn verschillende soorten accounts beschikbaar. De gratis versie is daardoor wel gelimiteerd tot bv. maximaal 3 downloads per dag. Andere features zijn het maken van afspeellijsten, customizen van players en het bekijken van meerdere video's tegelijkertijd.

#3 - TubeChop

TubeChop

De tool TubeChop geeft je de mogelijkheid om Youtube video's op te knippen en direct te delen met je netwerk. Ideaal om langere video's op te delen, zoals video's van een presentatie of webinar. Denk bijvoorbeeld aan onze Answers On Air uitzendingen, waarin meerdere vragen worden beantwoord. Die zouden we met deze tool kunnen opknippen.

TubeChop2

Onderstaande video is gemaakt via TubeChop, Karel beantwoord hierin een vraag over de Google Penguin update.

#4 - Add Captions

YouTube captions

Deze tool is van YouTube zelf en erg handig, zowel voor gebruikers als voor SEO. Met ondertitels wordt je publiek namelijk enorm vergroot. Je kunt ondertiteling kiezen in je eigen taal en / of meelezen met het transcript onder de video. Uiteraard ook ideaal voor slechthorende kijkers. Met deze video werd de tool (een tijd terug) geïntroduceerd:

#5 - YouTube TestTube

TestTube

TestTube is het laboratorium van YouTube waar ontwikkelaars bezig zijn met het testen van nieuwe functies. Je kunt hier alvast gebruik maken van een aantal nieuwe projecten en YouTube vervolgens voorzien van feedback. Altijd leuk toch ;-)?Heb ik een handige of leuke tool gemist? Laat het dan weten in de comments!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier