Basiscursus internet marketing

Aantal plaatsen nog beschikbaar: 0

Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar, wel is er nog een reservelijst van 5 plaatsen. Wanneer je je nu nog inschrijft kom je op deze lijst te staan. Moest er iemand onverhoopt afvallen komt de eerstvolgende op de lijst in aanmerking voor een plaats.

Doel van de basiscursus internet marketing

Het doel van deze cursus is het onder de knie krijgen van de belangrijkste aspecten van internet marketing. Dit loopt uiteen van meer verkeer naar de website (bijv. zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren en e-mailmarketing), het analyseren van dit verkeer (webanalytics) en het laten converteren (zorgen dat bezoekers ook daadwerkelijk kopen!). Na het volgen van deze cursus ben je dus in staat om de internet marketing (en dus ook de inkomsten) van je website naar een hoger platform te tillen!

Voor wie is de basiscursus internet marketing bedoeld?

Ben je geïnteresseerd in de wondere wereld van internet marketing? Heb je al een website (of wil je deze gaan ontwikkelen) en wil je direct alle ins en outs van internet marketing leren kennen? Leren hoe je meer bezoekers naar je website kunt krijgen? Leren om deze bezoekers ook de gewenste actie te laten doen? Ben je misschien verantwoordelijk voor de internet marketing van je werkgever? De basiscursus internet marketing leert je in korte tijd alle facetten van internet marketing. Kortom, deze cursus is voor iedereen die zich serieus met internet marketing bezig wil houden.

Duur van de basiscursus internet marketing

De cursus bevat 8 sessies van elk anderhalf uur. Verder kun je zelf aan de slag met de geleerde stof. Hiervoor zullen een aantal huiswerkopdrachten worden meegegeven. Deze opdrachten zijn niet verplicht maar ik raad je wel aan om deze te doen.

Inhoud

De cursus is opgedeeld in drie blokken (verkeer, website en analytics/conversie) welke weer zijn onderverdeeld in verschillende hoofdstukken. De inhoudslijst is te lang om helemaal op te sommen maar dit zijn de belangrijkste punten:

Verkeer

 • Onpage zoekmachine optimalisatie (wat moet je aan een pagina veranderen om hoog te scoren);
 • Offpage zoekmachine optimalisatie (linkbuilding);
 • Zoekwoordonderzoek (welke zoekwoorden gebruikt mijn doelgroep, zeer belangrijk!);
 • Zoekmachine adverteren (hoe zet ik een goede AdWordscampagne op);
 • Social media (effectief gebruiken van diensten als Linkedin, Hyves, Twitter);
 • E-mailmarketing (nieuwsbrieflijst opbouwen, effectief inzetten, nieuwe klanten aantrekken);
 • Overige methodes en trucs!

Website

 • Websitetechniek (wat is goed, wat niet);
 • Websitesystemen (CMS systemen, webshopsystemen, open source);
 • Website usability (zodat iedereen met je website overweg kan);
 • Design (hoe ontwikkel je een mooi design wat tevens “werkt”).

Conversie/Analytics

 • Alles over webanalytics (met name Google Analytics);
 • Leren van doelen instellen (en deze op de juiste manier te intepreteren);
 • Testen en verbeteren (zorgen dat uw conversiepercentage stijgt);
 • Gebruik van Google website optimizer (supertool!).

Verder zullen er tijdens de cursus regelmatig handige tools worden aangeboden waarmee je nog effectiever kunt werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tools voor zoekwoordonderzoek en dergelijke.

Locatie + soort cursus

De basiscursus internet marketing zal volledig online worden gehouden middels zogenaamde webinars. Een webinar is een interactieve lesomgeving waarbij het voor de cursisten ook mogelijk is om te reageren en vragen te stellen. Hiervoor maken wij gebruik van een high-tech webinar software wat er mede zorg voor draagt dat het een uitstekende kwaliteit is.

Deze webinar software heeft verschillende voordelen, zo zullen wij bijvoorbeeld ook alles opnemen zodat u dit achteraf rustig kan bekijken. Verder hoeven wij geen ruimtes of iets dergelijks te huren wat de kostprijs van deze cursus een stuk aantrekkelijker maakt.

Voordat de cursus daadwerkelijk van start gaat krijg je de mogelijkheid om te testen of dat de software goed functioneert. Dit zodat we als de cursus begint direct van start kunnen gaan en je er zeker van bent dat je alles goed kunt volgen.

Deze cursus is dus gewoon thuis vanaf je pc of laptop te volgen!

Cursusdata + inhoud

cursusdata

Extra: persoonlijk advies!

Omdat elke (online) onderneming en dus website anders is zal ik tijdens de cursus telkens de website van een cursist behandelen. Andere cursisten kunnen dan tevens hun mening geven en er ook van leren. Het is overigens niet verplicht om je website te laten nakijken tijdens de cursus.

Kosten van de basiscursus internet marketing

De kosten van deze cursus bedragen 475,- euro exclusief btw. Het is mogelijk om in twee maandelijkse termijnen te betalen. De extra administratiekosten voor een gespreide betaling bedraagt 15,- euro exclusief btw.

Aantal deelnemers

Om de kwaliteit te waarborgen zullen er maximaal 15 deelnemers worden toegelaten. Indien je dus interesse hebt moet je snel beslissen!

Inschrijven voor deze cursus? Vul het formulier hieronder in!

Nog vragen?

Indien je nog vragen hebt over deze cursus kun je mij altijd even mailen: [email protected] of ons bellen op 0575-200 290.