Penguin 2.0 must-reads

Na de update van Google, Penguin 2.0, ontvang ik veel vragen over wat dit nou precies inhoudt en wat mogelijke gevolgen zouden kunnen zijn. Uiteraard wil ik deze het liefste allemaal beantwoorden, maar ik heb deze week (nog) geen tijd gehad om een uitgebreid artikel te schrijven.
Daarom heb ik de beste bronnen met informatie over Penguin 2.0 voor jullie op een rij gezet. Daarbij vind je ook een aantal links naar artikelen die ik iedereen aan raad om te lezen.

Bronnen Penguin 2.0 artikelen

- Search Engine Watch

Google Penguin 2.0 Casualties: Why Sites Got Hit
Titel spreekt eigenlijk voor zich: waarom een aantal sites zijn “geraakt" door de update. Daarbij komen er een tweetal interessante casussen (home24.de & cheapoair.com) voorbij die zeker het doorklikken waard zijn!

- Search Engine Land

Via deze link vind je alle artikelen over Penguin 2.0 op Searchengineland.com.
De artikelen die je in - mijn ogen 😉 - ieder geval gelezen moet hebben zijn:
Penguin 2.0 Losers: Porn Sites, Game Sites, & Big Brands Like Dish.com & The Salvation Army
Onder andere een overzicht van (verliezende) websites die zijn aangepakt als het gaat om “search visibility" n.a.v. Penguin 2.0.
Still Seeing Post-Penguin Web Spam In Google Results? Let Google Know
Hoe je Google een handje kunt helpen bij het melden van “spammy sites".

- G-Squared Interactive

Penguin 2.0 Initial Findings "“ A Deeper Update, But Not Broader [Analysis]

Uitgebreide analyse van de gevolgen van Penguin 2.0, waarin vooral duidelijk wordt dat onnatuurlijke links nog steeds het grootste “probleem" zijn.

Vragen?

Heb je vragen over Penguin 2.0? Laat dan een reactie achter onder dit artikel!
Naar aanleiding van de meest gestelde vragen zal ik een volgend artikel schrijven, waar ik de mogelijkheid heb dieper op een bepaalde vraag in te gaan.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Ik heb er ook een artikel over geschreven.
    Het belangrijkste dat uit mijn onderzoek naar voren kwam was dat websites met 'autoriteit' links meer vertrouwen hebben gekregen door Google en daardoor gestegen zijn.

  2. Ik zou graag willen weten waar/hoe je kunt testen of je zelf ook Pinguin 2,0 strafpunten aan je site hebt hangen en waar je (aan Google) kunt aangeven welke links (n.a.v. het eerste onderzoek-vraag) geen correcte links zijn, om zo je Pinguin score te verbetern (in positieve zin dan ;oP)

  3. Het is algemeen bekend dat in Amerika Penguin 2.0 is uitgerold. De meeste uitrollen vinden in Europa een stuk later plaats dan in Amerika.
    Heeft er iemand kennis van of Penguin 2.0 ook al in Nederland actief is, zo ja sinds wanneer, en zo nee wat is de verwachting wanneer dit gaat gebeuren.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top