Worden Google verwijzingen niet vertoond?

Sinds een tijdje is het mogelijk om Google referral advertenties op je website te vertonen. De conventionele Google Adsense ken je waarschijnlijk wel. De nieuwe referral advertenties bieden webmasters nu ook de mogelijkheid om per bestelling bij de adverteerder vergoed te krijgen.

Google Adsense werkt eenvoudig. Je plaatst een advertentieblok op je website en Google zorgt dat er relevante advertenties komen te staan. Klikt er iemand op zo'n advertentie dan krijg je een bepaald bedrag.

Bij Google referrals (verwijzingen) werkt iets anders. Je plaatst ook een advertentieblok op je website. Maar in plaats van dat Google kiest welke advertenties er vertoond worden kun je dit zelf bepalen. De vergoeding werkt ook anders. Je krijgt niet per klik betaald maar per conversie of bestelling. De adverteerder heeft bijvoorbeeld 11,50 euro over voor een nieuwe klant. Wordt iemand via jouw advertentie dus klant bij de adverteerder ontvang jij de 11,50 euro.

Helaas lukt het nog niet iedereen om deze vaak lucratieve advertenties op de website te vertonen. Op de Inside Adsense blog van Google is te lezen wat de reden kan zijn. Worden op jouw website de verwijzingen ook niet weergegeven? Het zou de volgende oorzaken kunnen hebben:

  • De referral advertentie is niet beschikbaar in Nederland of België. De adverteerder heeft waarschijnlijk niks aan klanten van een bepaald land en heeft deze landen dus uitgeschakeld;
  • Je hebt meer dan 3 advertentieblokken toegevoegd aan je website. Google staat echter maar maximaal 3 blokken toe;
  • Google heeft je pagina bekeken en beoordeeld dat er niet toegestane inhoud wordt weergegeven (bijvoorbeeld 18+ inhoud).

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Een reden van het niet verschijnen van CPA-advertenties zou ook nog kunnen zijn dat de website geen relevante inhoud heeft. Het staat niet in hun blogbericht, maar ik heb het gevoel dat ze hier wel op letten.

    Ik ben aan het testen met de CPA-advertenties, maar snap het nog niet allemaal. Ik heb in Adsense ingesteld dat ik alleen advertenties kredieten/hypotheken ed. wil, maar zie heel veel andere CPA-advertenties verschijnen. Zou dit ook met relevantie te maken hebben?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top