Video: Zo werkt het Google AdWords biedingssysteem!

30 december, 2009

Veel Google AdWords adverteerders willen graag weten hoe het biedingssyteem nu exact in elkaar zit. Ze zitten met vragen als: Waarom staat iemand boven mij of wat moet ik nu precies betalen om op een bepaalde positie te staan?

Lang niet iedereen weet hoe het syseem precies in elkaar zit. Daarom heb ik een video gemaakt over hoe het Google AdWords biedingssyteem nu precies werkt en welke formules er door Google worden gebruikt. Ik heb geprobeerd om het zo eenvoudig mogelijk te houden :-).


Ik hoop dat het nu een beetje duidelijk is :-). Wanneer je deze video interessant vond mag je natuurlijk altijd op de retweet knop drukken rechtsboven dit artikel, delen via bijvoorbeeld facebook of de video op je eigen blog plaatsen. Een reactie hieronder achterlaten mag natuurlijk ook!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. Kwaliteitscore is heel belangrijk zeg je. Maar deze is voor het grootste gedeelte bepaald door de doorklikpercentage.

  Kan je me kort uitleggen hoe dit doorklikpercentage tot stand komt.

 2. Dus Karel,

  Als je advertentie weinig vertoond is en vaak op geklikt, krijg je van Google als beloning een lagere prijs met een hogere positionering.

  Zaak is dus dat een aantrekkelijke tekst hebt en relevant tot het zoek woord.

  Begrijp ik het zo goed?

  1. Je slaat de spijker op zijn kop! Het is inderdaad belangrijk dat je een advertentie maakt waar zoveel mogelijk op geklikt wordt. Uiteraard moeten dit wel klikken zijn waar je iets aan hebt.

   Dit doe je door relevante campagnes op te zetten!

 3. Mooie duidelijke video, Karel! 🙂

  Kun je in je Adwords dashboard zien wat de kwaliteitsscore per campagne is?

  En wat betekent de "10% afhankelijk van landingspagina"? Gaat dat over de pagina waar de advertentie naar linkt?

  1. Je kunt binnen de interface zien wat de kwaliteitsscore is per zoekwoord. Dit kun je aanzetten door naar "filter en weergaven" te gaan en dan te kiezen voor "kolommen aanpassen". Daar vink je dan "Kw. score" aan.

   De landingspagina is inderdaad de pagina waar de advertentie naartoe linkt.

 4. "De landingspagina is inderdaad de pagina waar de advertentie naartoe linkt."
  En wat wordt daar dan van bepaald? De waarde van de interne pagerank (niet de zichtbare dus) van de pagina?

 5. Is geen spammer John. Degenen met de meeste reacties worden op de beginpagina vermeld, met een link die niet genofollowed is. Daarom gebruiken sommige posters een website van ze, en met als naam keywords erin.

  Al denk ik persoonlijk niet dat het veel nut heeft in dit geval ("autoverzekering"), KarelGeenen.nl is nou niet bepaald relevant voor een link naar een website over autoverzekeringen.

  1. Ja ik begrijp het Karel, opzich een mooi systeem om een waardevolle discussie te stimuleren.

   Alleen probleem is vaak dat je complete lijsten krijgen met comments die niet echt bijdrage aan de discussie. Uiteraard prettig dat mensen hun waardering uitspreken over wat je ze biedt.

   Maar omdat vaak de discussie een toegevoegde waarde kan zijn vind ik het dan weer zonde dat je eerst door alle goed bedoelde complimenten heen moet.

   Dus wanneer je dat wilt vermijden, dan mag je ook zeker deze opmerking en mijn voorgaande opmerking bij Autoverzekering Actueel verwijderen 😉

 6. Volgens mij heb ik dit ervaren bij het promoten van mijn boek met Adwords.

  Ik heb hier ongeveer 100 woorden gekozen met een lage zoekvolume, tot 100 x per maand, en er een vrij lage max. cpc aan gelinkt. Ik gokte hier op plaats 3 tot 10. De laatste drie weken krijg ik steeds vaker een toppositie, zelfs boven de zoekresultaten, voor een nog lagere prijs.

  Is dit relevant tot jouw uitleg, of zit er naast?

 7. Interessante video Karel! Ben toch benieuwd hoeveel mensen er rekening houden de kwaliteits score van Google.

  Denk dat veel niet eens weten van het bestaan van deze resultaat meting van Google en dus teveel betalen? Kan ik dat concluderen?

  1. Ligt ook een beetje aan de branche. Binnen bepaalde niches, kun je vaak nog zeer voordelig adverteren met deze (basis)kennis.

   Echter de grote bedrijven in concurrerende markten, weten dit heus wel. Vaak hebben zij ook externe bureaus (of Karel) ingehuurd voor hun adwords campagnes.

 8. De maximale 4 euro die vermeld wordt in laatste deel van de video is dit het daadwerkelijk maximale bod van bieder 2 en 3 of is dit gelijk aan het maximale bod van nr 1?

 9. Bedankt voor de goede uitleg, Karel.
  Ik heb mijn website nu redelijk goed in elkaar zitten. Alleen moet ik nu nog links kunnen toevoegen en de aanmelding bij zoekmachines regelen.
  Ik heb de site al bekeken met "website analyseren" en dat lijkt goed.

  groet Harrie Visser

 10. stel ik heb een klikbudget van 200 per maand, deel ik dan die 200 door 30 dagen om mn dagbudget te bepalen?

  Ik ben nl best bereid om 200 in 1 week te besteden, om vervolgens de campagne stil te zetten.

 11. Je video's zijn echt super duidelijk en leerzaam! Bedankt. Best wel ingewikkeld hoe het wordt berekend, maar ik snap er nu veel meer van.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *