Succes met Admarkt van Marktplaats

30 juli, 2009

admarkt1Onlangs ben ik een proef gestart met het adverteren met Admarkt op Marktplaats. Ik moet zeggen dat het deels overeenkomt met het idee van succes in Adwords maar dat het toch ook genoeg verschilt.

Adwords kent inmiddels iedereen wel dus daar ga ik verder niet op in.

Admarkt werkt met advertentie pagina's en niet met zoekwoorden. Niet dat je die niet nodig hebt maar je bied daar in ieder geval niet op.

We weten allemaal wel hoe we een advertentie plaatsen op Marktplaats. Nu is dat in de meeste gevallen gratis. Met Admarkt betaal je per klik. Dit komt dus wel weer overeen met Adwords.

Omdat je geen advertentiegroepen hebt met Admarkt zul je het dus in je advertentiepagina moeten doen waarin je je advertentietekst opneemt. Hier kun je het beste de volgende regels hanteren.

 1. Zorg ervoor dat je advertentietekst over 1 product of dienst gaat.
 2. Zorg dat een pakkende titel met keywords gebruikt.
 3. Zet je belangrijkste usp in de titel.
 4. Start je tekst met de belangrijkste keywords.
 5. Geef direct de juiste boodschap en nogmaals je usp.
 6. Vergeet je telefoonnummer niet aangezien mogelijke opdrachtgevers deze graag gebruiken voor direct contact.

Als je titel namelijk in orde en pakkend is zullen bezoekers sneller op je link klikken naast je advertentie. Het voordeel hiervan is dat dat je niets kost! Uitbuiten dus.

Houd in je achterhoofd dat de CTR van Admarkt lager ligt dan dat van Adwords. Natuurlijk verbeter je de CTR door te testen met meerdere advertentieteksten dus gebruik dat ook.

Zorg er dus voor dat je maar 1 product of dienst per advertentietekst gebruikt zodat je de aandacht van de bezoeker vast houdt. Ook voor de vindbaarheid van je advertentietekst moet je keywords gebruiken. Op die manier maak je de meeste kans om gevonden te worden op Marktplaats. Tevens zorgt dit ervoor dat je advertentietekst relevant is en dus dat je CTR omhoog gaat en je CPC omlaag. Inderdaad, een aantal overeenkomsten met Adwords.

Naast de vindbaarheid op Marktplaats zal de advertentie ook vindbaar zijn in Google vanwege het gebruik van de juiste keywords. Zorg dus dat dit in orde is voor het beste resultaat!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Mijn eerste ervaringen met Admarkt ruim een jaar geleden waar verre van positief, hoge CPC en weinig resultaat.
  Je tips hebben me toch weer aan het denken gezet nienke en ga het toch weer eens proberen voor een klant die actief is in de verkoop van skates!

 2. Hallo Nienke,

  Ik vind het een goede samenvatting.

  Ik gebruik Admarkt ongeveer een jaar voor een webshop en dat is tot nu toe zeer succesvol gebleken. De CTR is wellicht lager dan adwords, maar de cpc nog veel lager als je alles goed doet. Het rendement van de admarkt campagnes kan in sommige gevallen veel hoger zijn dan in adwords campagnes.

 3. Wij maken sinds kort gebruik van Admarkt en de kosten zijn aanzienlijk lager dan Adwords en de conversie hoger.

  Ik moet nu echter nog regelmatig kijken of ons bod hoog genoeg is voor pagina 1, en dit dus ook regelmatig naar boven of beneden bijstellen. Kan dit ook automatisch?

 4. Besef wel dat je met admark heel snel in de zoekmachines staat en je kliks enorm op kunnen lopen. Het moet toch uit de lengte of de breedte komen. Uitkijken dus.

 5. Wij adverteren uitsluitend nog via Admarkt Markplaats en zijn hier uiterst tevreden over: gerichte verkopen (onze klanten kunnen bij bestelling invullen hoe ze ons gevonden hebben) en heel veel respons. We mogen misschien wel stellen dat 1 op de 3 nieuwe klanten van MP afkomstig zijn. Wij adverteren helemaal niet meer via Google Adwords; heel veel kijkers; hoog weigeringspercentage en een zeer lage conversie. Wij krijgen wel veel bezoekers via de 'natuurlijke' Google. Wij hebben ons uiterste beste gedaan (lees: gedreven programmeur met veel interesse voor SEO :-D) om bovenaan in Google te staan met de relevante zoekresultaten in onze branche.

 6. Ik heb een vraag over het adverteren via Admarkt. Ik heb de url van mijn wesite ingevuld bij het aanmaken van mijn advertentie, zodat klanten rechtstreeks naar mijn site kunnen doorklikken. Nu is mijn probleem dat er onder het kopje locatie geen "bezoek website" komt te staan bij mijn advertentie, pas als men op de advertentie heeft geklikt kan men de website zien. kan iemand mij vertellen waardoor dit komt? En hoe ik dit kan oplossen?

 7. Hey Isinet, lol.
  Nope, is niet afbreken, totaal niet.
  Ik heb echt oprechte vragen bij zo een manier van marketing.
  Omwille van het feit dat er concurrenten zijn die zomaar voor de lol je ads aanvinken met de bedoeling je op kosten te jagen.
  Dit is eigenlijk de enige vraag die ik bij dit soort reclame heb, de eerlijkheid, relevantie en efficiëntie...
  Mercietjes voor de reactie!
  Grtjs

 8. ik ben er aleen mee afgezet met dat admarkt gedoe forum van tros radar staat er vol mee van mede mensen die ze op die manier ook een poot hebben uit gedraaid

  want hoe kun je aantonen dat als er ineens na lange tijd je topadvs niet gebruikt te hebben dat niet jij een nieuwe reeks hebt geplaatst maar het acount gefroudeerd is

  overigens opdracht geven dat ze het acount per direct stil moeten leggen helpt niet laten hem gewoon door lopen

  sturen rustig incasso op je af
  zelf met een heel dosier en aangifte en alles lossen ze niks op
  h*fters honden h**ren lopers zulke woorden heb ik er voor over meer niet

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *