Meer inkomsten met je forum door Adsense

30 juli, 2007

Google adsense en foraGoogle gaat steeds verder in het adviseren van webmasters. Natuurlijk om er zelf beter van te worden"¦ In het geval van Google Adsense, des te meer mensen er op de advertenties klikken des te meer verdient Google.

Toch is het niet onverstandig om te “luisteren" naar Google. Als iemand immers veel data heeft over wat werkt en wat niet werkt is het Google. Vandaar deze vertaalde samenvatting van de “Getting your forum to perform well with Adsense" post van de Google Adsense blog, uiteraard met commentaar van mijzelf"¦

Google geeft in deze post wat handige tips om ervoor te zorgen dat je forum beter presteert voor wat betreft Adsense:

Het welkomstbericht:
Veel fora hebben een welkomstbericht ergens midden bovenaan op de pagina waarin bezoekers aangemoedigd worden om zich te registreren. Het plaatsen van een grote (336x280) of medium (300x250) rechthoek zorgt ervoor dat bezoekers ook direct de advertentie zien, wat het doorklikratio bevordert. Handige tip: op de site is ook te lezen dat dit tevens de twee best presterende advertentieformaten zijn.

Toch heb ik hier wel mijn bedenkingen bij. Want waarom zou je willen dat bezoekers die zich nog niet hebben geregistreerd direct naar een andere site vertrekken? Ik geloof best dat dit het doorklikratio zal bevorderen maar of het nu zo goed is voor je forum?

 
Advertentie in een discussie:
Volgens Google is het verstandig om je Google Ads in een discussie te plaatsen, zoals een normale reactie. Het geeft de gebruiker ook een betere online ervaring omdat zij relevante advertenties samen met normale content te zien krijgen. In fora is de eerste post vaak de meest bekeken post, het is dus logisch om daar de advertentie te plaatsen. Ook hier geldt dat de grote en medium rechthoek het best presteren.

 
Integreer kleuren en randen:
Kleuren zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat een advertentie gezien wordt. Toch moet je ervoor proberen te zorgen dat de advertenties geïntegreerd zijn in het design. Het weghalen van de randen van de advertentie (geef de randen dus dezelfde kleur als je achtergrond).

 
Verbeter de advertentierelevantie door sectiedoelstellingen toe te passen:
Om ervoor te zorgen dat er enkel relevantie advertenties weergegeven worden (wat uiteraard het doorklikratio bevordert) kun je gebruik maken van sectiedoelstellingen. Dit klinkt moeilijker dan dat het is.

Met sectiedoelstellingen kun je aangeven welke delen van de tekst en HTML-inhoud belangrijk zijn en welke niet, dit doe je als volgt:

De HTML-code waarmee je het paginagedeelte kunt benadrukken, heeft de volgende opmaak:

Je kunt ook gedeelten aangeven die genegeerd moeten worden, door een (weight=ignore) aan de begincode toe te voegen.

Als je deze code aan de bestaande HTML-code toevoegt, ziet de uiteindelijke code er ongeveer als volgt uit:

Om er nu voor te zorgen dat er relevante advertenties binnen een discussie worden weergegeven is het verstandig om de bovenstaande code toe te passen op het eerste bericht binnen een discussie. Op deze manier ben je er zeker van dat de advertenties gerelateerd zijn aan de discussie aangezien het eerste bericht de discussie start. 

Ik denk dat vooral dit laatste punt een handige tip is. Niet alleen voor fora maar ook zeker voor “normale" websites"¦

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Over Adsense gesproken, die advertenties onder (of in) iedere post op KarelGeenen.nl. Klikken daar nou zoveel mensen op? De advertenties irriteren me eigenlijk mateloos. Vooral omdat ze zo groot zijn.

    Een 468Á—60 advertentie, oke, maar zo'n horizon vervuilende Adsense banner van 336Á—280? Ik lees meestal de reacties op je blog ook, en daarvoor moet ik eerst langs die banner 🙂

  2. Zo inderdaad beter, het was mij al opgevallen. Een andere oplossing was geweest om het advertentieblok rechts uit te lijnen t.o.v. de tekst. Dan stoort het ook minder als je aan het lezen bent. En dit zie je op veel sites tegenwoordig.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *