Gratis bovenaan bij Google!

30 augustus, 2007

Bovenaan de zoekmachines met Google MapsZoekmachine optimalisatie kost erg veel tijd. En daarbij moet je ook nog het geluk hebben dat je concurrenten er niet net iets meer tijd insteken zodat zij boven je komen te staan.

Op deze website vind je ontzettend veel gratis artikelen over hoe je bovenaan kunt komen te staan bij Google. Voor een uitgebreid overzicht van al deze artikelen neem je een kijkje in het zoekmachine optimalisatie archief.

Hieronder vind je een voorbeeld van een dergelijk artikel, bekijk de video maar eens. Onder de video vind je het kopje gerelateerde berichten. Ook daar vind je nog meer interessante artikelen over bovenaan in Google komen.

Gratis bovenaan bij Google

Het kan echter een stuk eenvoudiger, en nee, niet met Google Adwords. Daar is het uiteraard ook mee te doen maar dat kost geld, en deze methode kost je helemaal niks.

Tegenwoordig vertoont Google steeds vaker alternatieve zoekresultaten zoals afbeeldingen en video's. Maar de meest interessante zijn de Google Maps.

Hieronder vind je een video van een aantal jaar geleden met een uitleg over Google Maps en hoe je ervoor kunt zorgen dat je ook helemaal bovenaan de zoekresultaten komt te staan! Let op, inmiddels is dit grotendeels achterhaald. Lees verder onder de video:

Gratis bovenaan in Google anno 2014

Inmiddels is het Google Maps verhaal, zoals hierboven beschreven, vooral omgezet naar Google Plus, lees hiervoor dit artikel: Google+ lokaal.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied. Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee we de werving en selectie van online marketeers verzorgen.

  1. Beste Karel,

   Hartelijk dank voor deze tip! Ik heb alles gedaan wat je zie op je filmpje om bovenaan in google te komen, maar helaas geen resultaat! Hou zou dit komen? Duurt het even voordat het verwerkt is bij google? Zo niet wat kan ik nog meer doen om op de 1e pagina te komen? Ik zie namelijk veel mensen zelfs heel snel even reclame maken en dat staat dan vervolgens meteen bij google op de 1e pagina.
   Hartelijk dank alvast voor je moeite. Het valt niet mee om als kleine zelfstandige alles te weten te komen!
   Met vriendelijke Zumba groet,
   Janine

 1. Interessant en had ik nog niet eerder aan gedacht. Maar nu net meteen even gefixt. Was inderdaad erg makkelijk. Nu alleen even wachten tot de resultaten verwerkt worden 🙂

 2. Inderdaad erg interessant maar die verificatie is wel een beetje fake, want ik kan natuurlijk ieder willekeurig telefoonnummer opgeven. Dus bijvoorbeeld jouw adres (plus eventueel een minder aardige bedrijfsomschrijving) met mijn eigen nummer en klaar is kees.

  Een vraagje van mijn kant is; kan ik zelf ook (in mijn geval) makelaars aanmelden die op http://www.1001makelaars.nl staan en de specifieke url van mijn site opgeven ipv de originele makelaarssite?
  Op deze manier zou ik weer extra traffic kunnen genereren met mijn bestaande data, al lijkt het me te mooi om waar te zijn...

  1. Je kan het proberen maar dan is de kans dat je bounce rate omhoog gaat erg hoog. plus dat de eigenaar van de website die je misbruikt je kan aangeven bij google en dan kan je plaatsing in google op je buik schrijven weg van het venster ben je dan.
   een website boven in google krijgen is niet zo eenvoudig als het hier beschreven word.
   Daar gaat veel tijd inzitten en je moet een beetje uniek zijn met je site zodat de concurentie minder goed naar boven komt.

 3. Ja het was mij ook al opgevallen, maar de hoeveelheid zoekopdrachten met deze koppeling is nog vrij beperkt. Vooral handig voor lokale bedrijven 🙂

 4. @Matthias
  Ik denk niet dat het toegestaan is maar je zou het eens kunnen navragen bij Google. Laat ons eventjes weten wat het antwoord is!

  @Bram
  Zou het niet weten. Misschien nog eventjes afwachten? Je kunt natuurlijk ook altijd een mailtje sturen naar Google. Laat ons even weten als je antwoord hebt...

 5. Bedankt voor de tip. Je nieuwsbrief kwam precies binnen terwijl 't hadden over Google Maps 🙂

  Werkt erg handig trouwens, die "Call me now" functie! Direct telefonisch gevalideerd.

 6. Beste Karel,
  Bedankt voor deze wederom gouwde tip
  Ik heb er alleen geen bedrijfscentrum bij staan. weet jij wat ik hieraan kan doen.

  Mijn services - Bewerken
  --------------------------------------------------------------------------------

  AdSense
  iGoogle - Inhoud toevoegen
  Probeer eens iets nieuws
  --------------------------------------------------------------------------------

  Gmail - Een nieuwe start met e-mail met minder spam
  AdWords - Kopers vinden die uw producten zoeken
  Meldingen - Nieuws en zoekresultaten ontvangen via e-mail
  Discussiegroepen - Mailinglijsten en discussiegroepen maken
  Webgeschiedenis - Uw webactiviteiten openen en beheren op elke computer
  Meer »

 7. Een tijdje geleden besteedde ik hier ook aandacht aan op mijn weblog:
  http://www.smedingconcepts.nl/weblog/2007/06/30/voeg-uw-bedrijf-toe-aan-google-maps/

  Google geeft je wel de mogelijkheid om je bestaande vermelding aan te passen, maar sinds het moment dat ik dit deed sta ik dubbel vermeld, zowel met mijn oude als nieuwe informatie. Men gaf destijds bij navragen toe dat dit nog niet altijd goed gaat, wellicht wordt er daarom nu scherper gecontroleerd.
  Volgens mij staat Smeding Concepts nog altijd dubbel vermeld. Hopelijk kan men mij hierdoor ook twee keer zo makkelijk vinden 🙂

 8. Hoi Karel,

  Dit viel me een paar maanden geleden op toen ik seo / sea werkzaamheden verrichtte en volgde voor een lokaal advocatenkantoor in Alkmaar (Appelman). Maar ik begrijp niet goed met wat je bedoelt dat je gratis bovenaan komt te staan. Slechts drie resultaten staan direct boven de organische resultaten op de eerste pagina en als je doorklikt sta je gewoon in een soort uniforme Gouden Gids ranking. Maar als je adverteert met AdWords ben je wel lokaal een van de weinige die ook direct onder het kaartje staan. En de stemfunctie is weer makkelijk te manipuleren. Tot nu toe ben ik de enige stemmer voor het advocatenkantoor en zie ik er weinig mensen gebruik van maken. Voor de rest een uitermate informatief stuk waar ik ook weer wat van geleerd heb. Bedankt en we blijven leren.

 9. Hoi Karel,

  Dit is hele interessante informatie !...alleen krijg ik die google maps (adds) bovenaan in mijn google browser niet te zien.
  Moet je daarvoor een (view)optie activeren of heeft firefox daar misschien iets mee te maken?
  Alvast bedankt

  David

 10. Inmiddels worden we ook vertoond in Google Maps. Maar helaas niet bovenaan 🙁 Het vreemde is zelfs, dat er bedrijven worden vermeld die minder relevantie hebben met het zoekwoord. Iemand enig idee waar dat aan zou kunnen liggen? Kan dat te maken hebben met het feit dat we nog niet geindexeerd zijn met die betreffende site?

 11. Allemaal leuk en aardig, maar ik kom er niet helemaal uit. Ik heb namelijk niet "Bedrijfscentrum" bij mijn services staan en zie deze ook niet wanneer ik op "meer" klik.
  Heeft iemand een idee hoe dit kan?

  Groeten,
  Fabian

 12. Ff een nieuwschierig vraagje, wie heeft die video ingesproken? Ik heb wel eens een cursus gedaan over google etc en dat was volgens mij dezelfde meneer uit België...

 13. ik heb via hem een cursus gedaan en dacht dat hij degene was die al die filmpjes insprak.
  Maar het klinkt hetzelfde als jouw filmpje met dezelfde werkwijze dus nu vroeg ik me af of ze misschien van jou waren (wel veel van geleerd overgens!)
  Maakt op zich natuurlijk niets uit, is meer om mijn nieuwschierigheid te bevredigen 🙂

 14. Ik heb inderdaad een tijdje voor Maarten gewerkt en ook wat video's ingesproken (die over zoekmachine optimalisatie). Het is dus goed mogelijk dat je mij hebt gehoord 🙂

 15. Bedankt voor de uitleg, was mijn gehoor toch goed! Ik begon al aan mezelf te twijfelen.
  Of ik zat nog te denken dat hij helemaal geen Maarten heette maar Karel!
  Ik heb deze site net ontdekt dus voorlopig kan ik me nog lekker inlezen.
  Alvast bedankt voor alle dingen die ik hier weer van opsteek!

 16. Hi Karel, ik heb me een week of 3 geleden op google maps toegevoegd (ook ik zit met een bedrijfje in valkenswaard) maar helaas is het zo dat als je via google bijv. reclame valkenswaard intypt je drie bedrijven ziet, wil je de andere bedrijven zien dan moet je vervolgens op de link 'meer resultaten in de buurt van Valkenswaard' klikken. Deze drie bedrijven hebben dus een flinke voorsprong om meteen in het zicht te komen want niet iedereen klikt op de onderstaande link. Is er een manier om meteen zichtbaar te zijn via google want de drie bedrijven zijn zie ik niet op grond van het alfabet geplaatst?

  1. @Gerard Google werkt niet met een roulatie systeem en al zeker niet met alfabetische volgorde. Het resultaat dat het meest relevant is voor de zoekterm staat bovenaan, ook in Google Maps. Alleen haalt Google Maps zijn informatie uit andere bronnen dan de organische zoekresultaten. Als de adresgegevens zoals jij ze hebt ingevoerd ook op andere websites zo voorkomen en deze websites hebben relevantie met het onderwerp van jouw bedrijf, dan krijgt jouw vermelding meer waarde en zal jouw positie stijgen. Het alleen maar toevoegen van je bedrijf is dus niet altijd voldoende om direct bovenaan te staan. Wanneer je meer informatie wilt over welke factoren hierbij belangrijk zijn en hoe dit werkt, mag je altijd contact met me opnemen.

 17. Gerard...dat heb ik in het begin ook gehad hoor. Het kan best zijn dat jouw bedrijf de volgende week ook bij de 1e drie resultaten naar voren komt. Ik heb het idee dat Google met een soort roulatie systeem werkt.

 18. Dat is vreemd want in de sector waar ik werkzaam ben staat een oud werkgever van me zover ik kan herinneren steeds bij de drie bedrijven die op de google pagina via maps geintroduceerd worden.

 19. Wie gesagt, interessant Ik reageerde al eerder ( zie boven ) Ik heb het nu ook even gefixt. Het was inderdaad erg makkelijk. Nu ga ik vier weken totdat de resultaten verwerkt zijn.

 20. leuk filmpje, heb ook toegevoegd... wel weer een typisch systeem:
  - direct online invoeren
  - direct gebeld worden (call me now)
  - ....maar dan wel wel weer 4 weken wachten voor opnamen 🙂

 21. Hallo Karel, de tips opgevolgd en ik stond een dag of tien inderdaad bovenaan bij google.maps. Tot ik een week geleden nog eens keek en tot mijn verbazing ben ik verplaatst naar de tweede pagina. Hoe kan dit? Kan ik dat veranderen?

 22. Zie vorige reactie van Sash:

  Gerard…dat heb ik in het begin ook gehad hoor. Het kan best zijn dat jouw bedrijf de volgende week ook bij de 1e drie resultaten naar voren komt. Ik heb het idee dat Google met een soort roulatie systeem werkt.

 23. Hallo Karel, op 20 juni jl heb ik je een mailtje gestuurd. Vanaf die tijd probeer ik steeds bovenaan bij google maps te komen, lukt een paar dagen, maar als ik dan weer benieuwd ben of ik er nog sta dan blijkt tot mijn verrassing dat ik er helemaal niet meer op sta. Het lijkt we alsof er een grappemaker is die mij er af haalt, maar volgens echte computerkenners kan dit niet. Zij hebben echter ook geen verklaring waarom ik er niet meer bij sta. Alle andere bedrijven staan er nog in dezelfde volgorde, dus van een roulatiesysteem is ook geen sprake. Steeds andere zoekwoorden verzinnen is ook geen optie. HELP!!!!

 24. Wat een super tip! Meteen toegepast en wat denk je.... binnen 5 minuten vermelding bovenaan de pagina.......

 25. ik heb geen bedrijfje oid maar wel website gebouwd die ik hoger in positie wil hebben , mag ik of kan ik dit dan ook doen ben een leek op dit gebied maar wil wel dat mijn site bovenaan komt staan?
  kan dit nu ook nog anno 2010

 26. Hoi Karel, ik kwam toevallig op je site terecht, al is deze al een aantal jaren oud, ik heb alsnog ons appartementenhuis toegevoegd op google. Je weet maar nooit.
  Thanks, en mogelijk tot ziens in Ehrwald.

 27. Hey Karel,

  Heel leuk gedaan, ik heb het net geprobeerd, maar ik krijg een heel ander scherm en ik kan bedrijvencentrum niet vinden, wel maps in gmailaccount. Ook konden zij de categorie niet herkennen. Wij ontwerpen op maat gemaakte geboortekaartjes en trouwkaarten, maar dat herkende het niet.

 28. Ik was zichtbaar op google-maps, voor 2 weken maar wordt nu niet meer weergegeven. Enig idee hoe dat komt? wisselen ze het aantal bedrijven wat ze weergegeven op de eerste pagina? Er zijn natuurlijk heel veel bedrijven die op stoelmassage amsterdam weergegeven kunnen worden.

 29. Om bovenaan in google komen moet je veel unieke content schrijven, backlinks maken, social shares en je site optimaliseren met de yoast plugin

 30. het zal wel aan mij liggen maar mij lukt het niet
  ik moet 10 locaties invullen terwijl ik zzp'er ben
  ik heb 2 domeinnamen op mijn site en hij pakt de verkeerde
  als iemand mij kan helpen dan heel graag.
  gr hanneke

 31. Mijn bedrijf is gevestigd op mijn woonadres maar dat is niet mijn werkgebied.

  Hoe kan ik gevonden worden in het gebied waar ik met mijn bedrijf werkzaam ben?

  Ik woon in Callantsoog maar werk in Den Helder,Julianadorp, Schoorl, Bergen en Alkmaar.
  Graag zou ik daar gevonden willen worden als men op zoek is naar mijn bedrijf bv hondenuitlaatservice Alkmaar, of Bergen of Den Helder enz.
  Hoe krijg ik dat voor elkaar?

 32. Hoi karel ,ik ben muziekant, mijn website was vroeger heel makkelijk te vinden op google maar op 1 of andere manier krijg ik mijn nieuwe site er niet in.... heel stom wat zou dat kunnen zijn?

 33. Hi Karel, Dank je wel voor de praktische informatie! Ik vind jouw website vriendelijk, informatief en overzichtelijk. Als freelance zangeres †“ comedian †“ presentatrice ben ik heel blij met de boordevol tips. Met een kleine marketingbudget en geen manager kan ik je tips direct gebruiken. Nogmaals bedankt en †œKeep up the good work†!

  edit: geen zoekwoorden in naamveld aub

Reacties zijn gesloten.