Google+ Lokaal vanaf nu live!

30 mei, 2012

Google is hard bezig om alle diensten "sociaal" te maken. Kort door de bocht: (bijna) alle diensten van Google draaien (binnenkort) rond Google+.
Waarschijnlijk heb je al wel eens gehoord van Google Places, de "Gouden Gids" van Google. Mix deze samen met Google+ en voilà: Google+ Lokaal is geboren.

Wat is Google+ Lokaal en hoe werkt het?

Deze nieuwe dienst is uiteindelijk bedoeld om gebruikers suggesties te geven op basis van hun locatie. Het systeem bestaat uit twee onderdelen:

 1. Lees beoordelingen van "vrienden": deze beoordelingen kun je voortaan terugvinden in de normale zoekresultaten, Google Maps en Google+.
 2. Beoordelen van je favoriete locaties: met Google+ Lokaal kun je dus eenvoudig recensies schrijven en deze delen. Nieuw hierbij is het 3-punts beoordelingssysteem wat Google hierbij hanteert. Mijn mening is dat dit best wel goed in elkaar zit. Vooral de totaalberekening is interessant.
 3. Als derde noemt Google nog Zagat: een restaurantbeoordelingssysteem wat helaas in onze contreien nog niet veel wordt gebruikt en dus vrij waardeloos is.

Moest het overigens nog niet duidelijk zijn, de reviews die mensen in jouw kringen hebben geschreven kunnen later terugkomen in de zoekresultaten van Google!
Om actief mee te werken aan Google+ Lokaal vind je in de menubalk op je Google+ profiel linksonder het icoontje genaamd "Lokaal".

Wat heb ik als ondernemer aan Google+ Lokaal?

Als webwinkelier heb je hier vrij weinig aan. Google+ Lokaal is namelijk bedoeld voor fysieke bedrijven/winkels/plaatsen. Als eigenaar van zo'n fysieke tent is dit juist weer heel erg interessant. Want veel positieve recensies zorgt voor meer exposure in Google. En uiteindelijk dus weer meer klanten.
Onze tip? Zorg dat je zo veel mogelijk klanten over probeert te halen om een (positieve) recensie te schrijven op Google+ Lokaal (en als ze dan toch bezig zijn, waarom dan niet meteen je Facebook Fanpage laten liken). Over hoe je dit het beste kunt aanpakken heb ik nog wel andere ideeën, een blogpost daarover volgt later ;-).

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ik zet momenteel handmatig de ervaringen op mijn website voor zangles in Amersfoort. Dit is dus lokaal en zou ik kunnen omzetten naar Google+.
  Nu is dus de vraag hoe ik dit makkelijk voor elkaar ga krijgen dat mijn leerlingen dat ook gaan doen aangezien ze dit vaak gewoon per mail doen.
  Dus ben benieuwd naar je vervolg artikel.
  ps. gaat over nikitalumet.eu

 2. Google+ lokaal kan wel degelijk ook voor online diensten een uitkomts bieden. We merken namelijk dat veel ondernemers ondanks dat ze onze diensten via Internet kunnen afnemen, het toch prettig vinden als we een vestiging in de buurt hebben. De conversies liggen dan ook hoger bij potentiele klanten die ons hebben gevonden via lokale bronnen. Google+ is daar een mooie aanvulling op.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *