De toekomst is mobiel!

30 mei, 2011

De dag van vandaag neemt een mobieltje steeds meer de functie over van een computer dan van een telefoon. Gebruikers van een smartphone zijn meer bezig met het beantwoorden van hun mail en te surfen op het mobiele datanetwerk dan telefoongesprekken te voeren. Voorheen was deze markt beperkt tot de operatoren van de netwerken zelf. De komst van de smartphones, en met name de applicaties (apps), hebben er toe geleid dat ook andere bedrijven hiermee geld kunnen gaan verdienen. Omdat de technologie zo snel vooruit is gegaan zijn de verschillende mogelijkheden voor bedrijven ook enorm toegenomen.
Hieronder een opsomming van enkele interessante ontwikkelingen.

Mobiele reclame zit in de lift

Volgens een onderzoek van het mobiele reclamenetwerk Mojiva is de mobiele reclame aan op een opmars bezig:

 • 6 op de 10 gebruikers reageren op reclame
 • De helft van de mobiele gebruikers is bereid om bij een reclame een game te spelen, een app te downloaden of een website te bezoeken.
 • Grafische reclames genieten de voorkeur bij 85%

De sectoren die het momenteel het beste doen in het mobiele landschap zijn:

 • Retailsector
 • Weersvoorspellingen
 • Restaurantbezoek
 • Sport

De Google portemonnee

Betalen in de winkel via een Google applicatie zal ook tot de mogelijkheden behoren. In de nieuwste gsm van Google (Google Nexus S) zit een near field communication chip (NFC). Dit is het soort technologie wat onze gsm klaar maakt voor de toekomst. Door deze technologie kan er betaald worden via bv. de Google Wallet applicatie die dan verbonden is met bv. je creditkaart of een Google Prepaid Card.

De PayPal app

Om betalingen op het internet uit te voeren is PayPal een bekende en betrouwbare partij. Zij hebben de mobiele revolutie al langer zien aankomen en hebben een applicatie ontwikkeld die ook meteen bruikbaar was en dit soort gebruik moet gaan stimuleren. Met de applicatie kun je makkelijk geld overmaken naar iedereen in je contactenlijst. Betalingen doen of ontvangen zonder nog cash geld op zak te hebben is niet langer toekomstmuziek.

Mobiel bankieren

Het mobiel bankieren is met 40% gegroeid, volgens de cijfers van onderzoekbureau comScore. Dit was al wat langer mogelijk maar het is pas sinds kort dat het vertrouwen groeit om te gaan bankieren met een mobiel apparaat.
Bron: Dutchcowgirls.nl, comScore.com, Googlemobile.blogspot.com, Express.be

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. "Volgens een onderzoek van het mobiele reclamenetwerk Mojiva". Dit mag dus met een flinke korrel zout genomen worden, niet? De richting van de trend zal wel duidelijk zijn, maar bij de relevantie van die cijfers stel ik toch grote vraagtekens.

  1. Volledig mee eens Pieter. Dat geldt trouwens voor de meeste cijfers die op het internet worden gepubliceerd. Maar het gaat om de richting die ze aanwijzen. Zo is het ook dat de Amerikaanse markt altijd voorop loopt in dit soort zaken, maar dit geeft hier wel een concurrentieel voordeel voor degene die al gebruik maken van deze informatie...

 2. Hoe zit het dan met mobiele websites? Hoeveel websites zijn er vandaag de dag echt goed compatible voor mobiel surfen? (En dan bedoel ik niet in en uit zoomen, scrollen etc)
  Gezien de titel had ik wel verwacht daar wat over te lezen ๐Ÿ˜‰

  1. Dag Derk,
   Cijfers hiervan heb ik niet maar naar mijn aanvoelen zijn er dit nog niet veel. Dit is natuurlijk ook heel afhankelijk van wat voor soort bedrijf je hebt. Voor een nieuwssite is het simpel, zij moeten nu al zorgen dat ze een compatible mobiele website hebben omdat zulke sites al veel mobiel bezocht worden. Andere bedrijven zullen moeten gaan onderzoeken of het al interessant is om te gaan investeren in een mobiele strategie. Feit blijft wel dat er straks meer 'mobiele computers' zullen zijn dan vaste computers...

 3. Ik denk dat dit onderwerp nog steeds actueel is.
  Toch is niet iedereen even succesvol om munt te slaan uit mobiel internet.
  Facebook is daar, denk ik, een groot voorbeeld van. Deze verdient namelijk geen cent aan reclame inkomsten vanuit zijn mobiele app.

 4. We zijn inmiddels weer bijna een jaar verder na de reactie van "Telefoon Verkopen" en helaas moet ook ik constateren dat er weinig vernieuwende concepten zijn om gebruik te maken van de stijging van het mobiele internetgebruik.
  edit: geen zoekwoorden in naamveld aub

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *