10 jaar Karelgeenen.nl, zo heb ik het beleefd

30 juni, 2016


Tien jaar geleden werd de kiem gelegd voor het blog wat je nu aan het lezen bent. Het eerste artikel verscheen in november 2006 op Karelgeenen.nl, maar in juni van dat jaar schreef ik al regelmatig op zoekmachine-marketeer.nl (bestaat niet meer).
Dit betekent dat Karelgeenen.nl, inmiddels omgevormd naar de KG Online Marketing groep, de komende 12 maanden dus tien jaar bestaat! Uiteraard ben ik hier erg trots op en dankzij jullie waren we nooit zover gekomen. Dus bij deze alvast: bedankt! Hieronder blik ik ook nog eens terug naar een aantal momenten die ik me nog goed kan herinneren binnen deze 10 jaar.

Aan de keukentafel...

Eén van de momenten die ik mij nog het beste kan herinneren is de start van Karelgeenen.nl. In een studentenhuis in Eindhoven schreef ik het eerste jaar vele uren per dag voor dit blog.
Obsessief bezig zijn met meer content, het beantwoorden van die eerste reacties, het "design" finetunen, de eerste nieuwsbrieflezers verzamelen (met dank aan Maarten Verheyen en Tom Lassing die de nieuwsbrieflijst toen een kickstart gaven), het versturen van de eerste nieuwsbrieven (via Aweber) en om de vijf minuten Google Analytics openen.
Vooral dat laatste was erg nutteloos, aangezien realtime nog niet bestond en Google de resultaten eens om de x-aantal uren bijwerkte (soms duurde het zelfs een dag). Nu niet meer voor te stellen ;-).

De verschillende designs...

Karelgeenen.nl heeft de afgelopen tien jaar een aantal verschillende designs gehad. Ik ben erg benieuwd wie zich de onderstaande nog kan herinneren:
112510_1224_Karelgeenen1.png
112510_1224_Karelgeenen2.png
112510_1224_Karelgeenen3.png

De oprichting van Yargon

logoyargonEind 2007, ik was toen een dik jaar bezig, kwam ik in aanraking met Henk Jan Dulon Barre. Hij had al flink wat ervaring op het gebied van ondernemen, en was op dat moment klaar voor de start van een nieuw bedrijf. Ik was nog maar pas bezig en samen zijn we toen in 2008 Yargon gestart, een online marketing bureau voor het mkb.
We hadden door het inmiddels grote bereik van Karelgeenen.nl een zeer snelle start en in hetzelfde jaar werd ook het eerste personeel aangenomen. Sindsdien zijn we gestaag doorgegroeid en inmiddels is de dagdagelijkse leiding van ons team in Deventer in handen van Hanno Buiten.

De oprichting Yoozie en later van de KG Academy

yoozieErgens in 2010 zijn we gestart met een nieuw initiatief genaamd Yoozie. Het was een platform waarbij je voor een vast bedrag per maand toegang kreeg tot onze database vol praktische artikelen en tevens onbeperkt gebruik mocht maken van onze helpdesk.
Hierbij hadden we als doel 250 betalende klanten gesteld en dit werd ook binnen 8 maanden behaald. Alleen toen ging het "mis". Doordat we zoveel extra content ontwikkelden, omdat we dachten dat veel content belangrijk was, zagen de leden op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Er was te veel content en men vroeg ons om zaken te bundelen.
Op dat moment is het idee ontstaan om er online cursussen van te maken, en is ook het businessmodel aangepast. Je betaalt nu éénmalig voor een cursus en krijgt hiervoor onbeperkt toegang tot deze cursus. Later is de naam ook gewijzigd naar KG Online Marketing Academy en inmiddels zijn we marktleider binnen Nederland en België op het gebied van online marketing cursussen via e-learning.

Samenvoeging tot KG Online Marketing

Een aantal jaar geleden begonnen we met het idee te spelen om er één sterk merk van te maken. We hadden immers het blog, een online marketing bureau en een e-learning omgeving. Allen op hun eigen eiland. Hier zitten een aantal nadelen aan, zoals verschillende domeinnamen, verschillende marketingmaterialen en voornamelijk de herkenbaarheid en autoriteit die versplinterd was.
Vorig jaar is toen beslist om alles op één domein te zetten (karelgeenen.nl) en de verschillende bedrijven samen te voegen tot KG Online Marketing. Wanneer je trouwens ook een dergelijk proces te wachten staat wens ik je alvast veel succes, het is niet eenvoudig ;-).

Andere dingen die me zijn bijgebleven:

 • Vroeger haalden we nog 20 procent van ons verkeer uit RSS-abonnementen, nu is dat praktisch nul;
 • Social Media hebben ervoor gezorgd dat er minder wordt gereageerd op artikelen. Dit zie ik niet alleen bij ons maar bij alle blogs;
 • Social Media, die er toen nog helemaal niet waren, nemen een steeds grotere plaats in binnen de verkeersbronnen;
 • In al die jaren zijn er ontzettend veel blogs over online marketing verschenen en weer verdwenen...

Tenslotte: wat kun jij je nog herinneren?

Tenslotte ben ik heel erg benieuwd of jij de eerste "ontmoeting" met Karelgeenen.nl kunt herinneren en in welk jaar dat was! Ik zie je reactie graag hieronder tegemoet!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Gefeliciteerd! Tien jaar is al een hele tijd. Ik ontdekte Karelgeenen.nl toen ik werkeloos was en mij verdiepte in het maken van en schrijven voor websites. Voornamelijk omdat ik toen plannen maakte om een praktijk voor jongerencoaching te starten, wat ik ook heb gedaan. Het schrijven en bezig zijn met websites vond ik zo leuk dat ik daar ook voor mijzelf in begonnen ben en zelfs al van klanten afscheid heb genomen.

 2. Gefeliciteerd Karel !!
  Kort nadat je voor je zelf begon, in 2007, was ik één van je eerste klanten. Ik heb vele uren met je mogen doorbrengen en mocht getuige zijn van je verbeten inzet om alles wat je zelf leerde, probeerde, en vooral doceerde, in mijn project te realiseren. Een enorme site in een buitengewoon competitieve markt: verzekeren. Veel vallen en opstaan; alles moet uit de kast, en dat deed Karel. En als je het even echt niet meer zag zitten, hoor ik hem nog zeggen: doorgaan, doorgaan, doorgaan Kees!
  Daarom, ben ik er nog, bijna tien jaar later. Daarom blijft Karel altijd een bijzondere plaats in mijn leven houden.

 3. Frappant. Gisteren vierde ik óók mijn 10-jarig bestaan, toen jullie mail binnenkwam. Dit is mijn terugblik: http://waardevollewebteksten.nl/blogbericht-aan-mezelf/
  En dit míjn actie om het te vieren: http://waardevollewebteksten.nl/tonys-chocolonely/ (Iets minder commercieel dan die van jullie. 😉
  En wat ik me van jullie kan herinneren? De online cursus Google Analytics die ik nooit heb afgerond, maar waar ik wél veel van geleerd heb. ;-P

 4. Gefeliciteerd Karel en het hele KG team!
  Vanaf de eerste aanraking met het blog een aantal jaar geleden verslind ik wekelijks de artikelen! Het duurde niet lang voor ik ook cursist was en ik ben nog steeds trots dat ik deel uit heb mogen maken van het KG team!
  Wat heb ik in al die tijd veel geleerd en elke week weer iets nieuws. Ik pas dit dagelijks nog toe.
  Bedankt!

 5. Gefeliciteerd, een mooie prestatie!
  Ik geloof dat ik je website sinds begin 2008 volg, met name vanuit de wens naar meer bezoekers voor mijn hobbyprojectje(s). Ik heb nooit wat commercieels met internet marketing gedaan. Toch vond en vind ik het leuk en interessant om je website - en daarmee ook de ontwikkeling van je bedrijven - te volgen. Verder denk ik ook dat het voor een niet-marketeer ook handig kan zijn om een bepaalde basis in (internet) marketing te hebben.
  Succes in je jubileumjaar en ik blijf je volgen!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *