Twitter tips: Slimme zoekopdrachten

29 maart, 2011

Twitter is tegenwoordig "mainstream". Steeds meer bedrijven hebben ondertussen een Twitteraccount, en Twitteren er rustig op los.
Maar zoals bij alle "hypes" komt op een gegeven moment de vraag, wat kunnen we er nu eigenlijk mee? Want Twitter is misschien verslavend, bedrijfstechnisch gezien zou het ook interessant zijn als we Twitter als marketinginstrument in kunnen zetten.
En dat kan op verschillende manieren. Eรฉn van die manieren leer je in de onderstaande video, succes!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. Het is ook mogelijk om de zoekwoorden op Twitter te tracken op (bijvoorbeeld) HootSuite, dan is het niet nodig om elke keer weer de zoekopdracht in te voeren. Het wordt dan gewoon eenvoudig (en gratis) bijgehouden en je kunt direct reageren.

 2. Leuke presentatie Karel!
  Ik zoek ook vaak op bepaalde woorden, maar niet altijd met durf te vragen (of dtv) erbij. Dat is toch wel een goede tip, want zo geef je met je reactie niet ongevraagd advies (mensen vragen er zelf om). Ongevraagd advies kom je op dit gebied trouwens wel vaak tegen op twitter, en ik heb het idee dat dit juist erg tegen je kan gaan werken.
  Nog een aanvullende tip: als je reageert op een tweet (vooral wanneer je iets wilt verkopen wat de vrager zoekt), zorg er dan voor dat je een linkje naar de juiste landingspagina in je tweet verwerkt.
  Wellicht overbodig, maar toch. Wel belangrijk ๐Ÿ™‚

 3. Leuke video, als we elkaar nou eens allemaal konden helpen met Twitter door elkaar een Tweet voor een pagina te geven dan komen we ook een stuk verder ๐Ÿ˜‰
  Wie op mijn naam klikt en de pagina Tweet zal ik terug Tweeten ๐Ÿ˜‰
  Mooie blog BTW keep up the good work!

 4. Voor Engelstalige vragen is InboxQ 'the way to go'. Handig als plugin bij Firefox en Chrome. Campagne maken met interessante zoekwoorden en gaan. De vragen komen binnengelopen zonder dat je zelfs Twitter op moet.

 5. Zeer nuttig artikel, alleen mijn vraag is, zijn er ook mensen die dit al hebben uitgevoerd en waarvan het bewezen is dat het werkt?
  Is tevens mogelijk om automatisch te reageren op bepaalde keywords?

 6. Ik gebruik dit soort slimme zoekopdrachten al een tijdje en maak daarvoor een aparte kolom (of meerdere) aan in Tweetdeck, dan hoef je niet iedere keer opnieuw te zoeken.
  Vooral omdat ik het leuk vind om mijn kennis te delen en mensen verder kan helpen als ze een probleem hebben met een bepaald onderwerp waar ik meer over weet.

 7. slecht artikel..
  mens wil alles gratis hebben.. de conversie met gratis hulp is minder dan 1%.. dat wil je niet als bedrijf..
  al die moeite insteken en vervolgens weinig klanten voor terug krijgen...

 8. Ik gebruik zelf een script dat gebruik maakt van de zoekfunctie van Twitter. Deze resultaten sla ik op in de database met relevante metadata. Hierdoor kan ik over een verloop van tijd zien hoe vaak een zelfde soort vraag terugkomt. Dit is niet handig voor acute beantwoording, maar wel goed voor doelgroep analyses. Ik gebruik ook andere scripts om statistieken mee op te bouwen. Ik weet dat er andere tools zijn die ik kan gebruiken, maar ik ben nu eigenaar van mijn eigen data. Kan ooit handig zijn.

 9. Ik gebruik Twitter voor meerdere websites.
  Als je denkt op Twitter te verkopen dan moet je dit snel vergeten.
  Als je via dit medium wil verkopen kan dit prima.
  Geef advies en nuttige informatie afgewisseld met leuke tips.
  Mensen worden nieuwsgierig en kijken wat verder, vinden je website en hebben vertrouwen in je.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *