Page Speed Service = de Google Cloud?

Het is al langer bekend dat de laadtijd van een pagina een belangrijke ranking factor is. Niet alleen voor je ranking is dit belangrijk maar ook voor het gebruiksgemak van je website. Als bezoekers te lang moeten wachten tot een pagina geladen is klikken ze al snel weg. En hier praten we dus over maximaal enkele seconden. In het verleden konden we gebruik maken van verschillende tools, extensies en zelf volledige websites die je konden helpen bij het optimaliseren van de laadsnelheid.

Page Speed Service


Nu is er een nieuw wapen in deze strijd, de Page Speed Service. Deze service gaat een stapje verder! Zij cache jouw website en plaatsen deze op hun eigen servers. Deze servers staan verspreid over heel de wereld en hebben een ongelooflijke computerkracht. Als bezoekers nu je website bezoeken worden de pagina's geladen vanaf de servers van Google. Google zegt dat de websites zelfs tot 60% sneller geladen worden op deze manier!
Je zou zeggen, tof van Google dat zij hun servers hiervoor ter beschikking stellen. Maar neen dit is geen gratis service. Ook aan deze webhosting (wat dit in feite is) zit een prijskaartje. Google geeft hierbij wel aan dat de prijs zeer competitief zou zijn. En vergeet niet dat je nog steeds je gewone hosting hierbij nodig hebt. Ik ga er eigenlijk wel vanuit dat deze dienst de eerste stap is om volledige websites te gaan laten opnemen in de cloud van Google. Betekent de opkomst van zulke cloud diensten een bedreigen voor lokale hosting partijen? Ik denk het wel! Vroeg of laat gaat toch alles meer en meer opgenomen worden in een cloud. De reden hiervoor is simpel, het gaat een stuk goedkoper zijn.
Momenteel wordt deze dienst gratis aangeboden aan een aantal webmaster. Maar zodra de tests zijn afgelopen zullen we hier vast nog meer over horen!

Bron: Search Engine Watch

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top