Mijn 27 wordpress plugins

29 juni, 2007

Toen ik vandaag mijn header wat aan het passen was kwam ik ook nog eens bij mijn WordPress plugins. Op dit moment heb ik er 27 geactiveerd en het leek me wel interessant voor degene die ook WordPress gebruiken om deze eens op een rijtje te zetten”¦ Houd je vast, hier komen mijn 27 Plugins”¦

Snap Preview Anywhere Plugin
Deze plugin zorgt ervoor dat bij elke externe link er een voorbeeld van de website wordt getoond.

Akismet
Deze plugin zorgt ervoor dat spammers geen kans krijgen om te spammen. Hij filtert alle spam er namelijk uit, een must voor elke WordPress weblog, staat trouwens ook standaard in je plugin-map.

Adsense Deluxe
Met deze plugin kun je eenvoudig Google Adsense blokken invoegen. Je moet éénmaal de code invoegen in de plugin en daarna hoef je in posts alleen maar een simpel stukje code in te voegen. Erg handig als je wilt experimenteren met kleuren of opmaak maar niet elk blok apart wilt aanpassen.

Add Metatag
Voegt automatisch de categorie waar de post in staat toe aan de meta keyword en meta omschrijving.

Voeg toe aan favorieten
Voegt eenvoudige “Voeg toe aan mijn favorieten” tekst en knop toe.

BDP RSS Aggregator
Hiermee kun je eenvoudig feeds op je weblog tonen. Een voorbeeld zie je aan de rechterkant in de navigatiebalk, daar worden feeds van het internet marketing forum getoond.

Dagon Design Sitemap Generator
Zeer handige plugin waarmee je een sitemap kunt maken die je helemaal kunt aanpassen naar eigen wensen.

WP-Email
Tell-a-friend plugin. Hiermee kunnen mensen een artikel wat ze lezen naar een vriend mailen.

Jerome’s Keywords
Hiermee kun je bij elke post een aantal tags ingeven (keywords). Deze komen in de volgende plugin van pas”¦

Jerome’s Keywords: Related Posts
Geeft artikelen weer die dezelfde tag heeft als het artikel wat wordt gelezen. Ideaal om artikelen onder de aandacht te houden en gerichte content aan te bieden.

MBLA
Geeft avatars (afbeeldingen) van Mybloglog weer bij artikelen, reacties en trackbacks.

No Ping Wait
Wanneer je veel pingservices in hebt gesteld net als ik, moet je vaak lang wachten na het opslaan en online zetten van een artikel. Met deze plugin hoef je niet te wachten en wordt de ping op de achtergrond uitgevoerd.

Feedburner Feed Replacement
Zorgt dat de standaard feed url wordt doorgesluisd naar de Feedburner url.

WP-PostViews
Geeft weer hoeveel keer een artikel is bekeken.

WP-Print
Plugin waarmee lezers eenvoudig een artikel kunnen afdrukken.

WP-PostRatings
Met deze plugin kunnen lezers stemmen op je artikelen.

WP-Polls
Met deze plugin kun je heel eenvoudig polls maken.

WP-Polls Widget
Deze plugin maakt gebruik van de WP-Polls plugin en hiermee kun je de polls eenvoudig in je sidebar plaatsen.

Page Link Manager
Met deze plugin kun je in het administratiegedeelte eenvoudig aangeven of dat je een pagina in het navigatiegedeelte wilt of niet.

runPHP
Wanneer je deze plugin inschakelt kun je ook php-code in je posts schrijven zonder dat alles raar gaat doen en die de php-code ook uitvoert.

Show Top Commentators
Plugin die weergeeft wie het meeste gereageerd hebben. Een voorbeeld zie je aan de rechterkant in de sidebar.

StripTease
Haalt de “#more” tag weg waardoor mensen het hele artikel te lezen krijgen in plaats van waar je de post gesplitst hebt.

Subscribe To Comments
Zeer handige plugin waarmee lezers zich kunnen abonneren op de reacties van een bepaald artikel.

Google Sitemaps
Deze plugin maakt een Google sitemap van je weblog die je aan kunt melden bij je Google webmaster tools.

Better Feed
Hiermee kun je de feeds aanpassen en er bijvoorbeeld advertenties bij plaatsen.

WP-ContactForm
Handige plugin om een simpel contactformulier op je weblog te plaatsen.

WoogleCal
Plugin die toekomstige agenda-items van je Google kalender weergeeft.

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. Hallo Karel,

  erg handige pluginlijst, zitten zeker juweeltjes bij. Je noemt ook Google Webmaster, hoe heb je je Worpressblog kunnen verifieren bij Google Webmaster? Bij mij wil dat namelijk niet lukken.

  Bas

  ps, klein puntje van kritiek: let op je taal soms… “of dat je een pagina in het navigatie wilt of niet.”…

 2. @Bas

  Moet natuurlijk navigatiegedeelte zijn ;-)… Was 2 uur deze nacht dat ik deze post nog schreef…

  Over de sitemap: nu je het zegt kan ik me daar weer iets van herinneren… Dat ging toen inderdaad niet zo soepel. Anders moet je de metatag eens toevoegen…

 3. He Karel,

  weet jij dan in waar en in welk php bestand die moet? Ik niet.

  Wat overigens nog een handige toevoeging aan je lijst is, is ALinks (http://www.alinks.org/). Deze tip kreeg ik van Boris Velthuijzen van Santen (http://www.bomega.com/). Met deze plugin kan je woorden aangeven die altijd moeten linken, dan wordt er automatisch een link van gemaakt.

  En zo zijn er nog veel meer 😉

 4. Voor zover ik het me nog kan herinneren heb je verschillende opties. Een blanco pagina aanmaken met de door google gegeven url naam werkte bij mezelf altijd perfect.

 5. @Dave. Ik krijg dan de melding
  “We hebben vastgesteld dat uw server een status 200 (gevonden) weergeeft voor pagina’s die niet bestaan. We kunnen sites met deze configuratie niet controleren, omdat dan iedereen de eigendomsrechten van uw site kan controleren”

  Dan moet ik dus een metatag invullen, maar ik weet helaas dus niet in welke php-pagina dat moet 🙂 en waar op de pagina…

 6. Als je de tag gebruikt moet die tussen de komen op je indexpagina. Dus je kan het inderdaad even in je header stoppen of als dat niet lukt zou ik het eens in je main index template duwen..

 7. Altijd leuk om te zien wat anderen gebruiken en eventuele tips op te doen. Ik moet zeggen dat ik me altijd gruwelijk stoor aan die Snap Preview plugin. Zijn er daadwerkelijk mensen die dat handig vinden? Als ik over een link hover, wil ik alleen de url zien in mijn statusbar en geen ongevraagd plaatje. Ik weet dat je het uit kunt zetten, maar opt-out is nou niet bepaald vriendelijk.

 8. hallo,
  waar kan ik naar nederlands vertaalde wordpress themas vinden?

  Bestaat er een wordpress kant en klaar pakket met alle nodige plugins en updates erin, in het nederlands?

 9. Klein vraagje.

  de php plugin die je beschrijft werkt wel maar als ik in het code veld neerzet en ik open de pagina editor opnieuw is de code weg.

  Weet jij wat er fout gaat?

  mvg

  peter

 10. Hey Karel!

  Mooie lijst. De plugins van lesterchan zijn echt briljant. Heb er daar zelf ook een hele zooi van.

  Ik zie in je lijst echter geen plugin voor een nieuwsbrief, maar je biedt die mogelijkheid wel. Kan jij me vertellen welke plugin of script dat is? Een normale nieuwsbrief lijkt bijna onvindbaar.

 11. Hallo Karel
  Als beginnende “webmaster” was ik al op weg om deze lijst af te werken. Zelf heb ik All in one SEO geplugged, en ben ik helemaal weg van Wassup. Bedankt voor de tips.

  Patrick

 12. Over die striptease WP-plugin.

  Er wordt wel gezegd dat de #more slecht is voor Google. Net zoals de #comments. Het argument is dat er verschillende links naar dezelfde pagina verwijzen en dat zou Google verwarren. Is dat zo, of niet?

 13. @Karel

  Dat klopt want striptease haalt de anchor #more weg uit de url. Dat zou goed zijn voor Google wordt beweerd. Hetzelfde geldt voor de anchor #comments.

 14. heeft iemand ervaringen met de WP Plugin CodeBanter_OPTIN. Wil deze gebruiken voor een integratie vam GetResponse autoresponder. Maar krijg de settings niet in de widget, gebruik zelf WP 2.9

  1. He Nieko,

   Ik begrijp dat je misschien met een probleem zit, maar op deze manier gaat je vraag natuurlijk nooit beantwoord worden.

   Hoe kunnen wij dit nu weten, zonder dat je iets van info geeft?

   ’t kan vanalles zijn…

 15. Hoi
  Ik ben op zoek naar een plugin om bezoekers de gelegenheid te geven om de pagina door te mailen. WP email lijkt me daar niet voor geschikt. Maar wat is dan wel geschikt. Ik zoek me suf. Ben daardoor bij jou terecht gekomen.
  Verder zie ik ook de WP print die jij aanbeveelt. Vind ik ook leuk, maar ik zie bij jouw geen icootnje die je kunt aanklikken om een pagina af te drukken. Klopt dat?
  Gr Stieneke

 16. Karel, is het misschien tijd voor een update van deze lijst?

  Ik mis zoek een goede plugin voor het inschrijven op nieuwsbrieven, bij voorkeur geintegreerd met een tool voor het beheren van de contacten en het verzenden van de nieuwsbrieven.

 17. Voor mijn site hondenenpuppies.nl heb ik een WordPress site. Het lukt mij alleen niet om metatags per pagina of per bericht te implementeren. Eerst via Another Meta plugin en nu via de plugin Meta SEO Pack. Deze laatste ziet er zeer uitgebreid uit, maar ik krijg het niet voor elkaar.

  De hoofdmetatags blijven op elke pagina staan. Ondanks door mij ingevoerde specifieke tags. Zie bijvoorbeeld: http://www.hondenenpuppies.nl/hondenliefhebbers-gezocht/

  Heeft iemand enig idee wat ik niet goed doe ? Een andere plugin nodig?

  Ik hoor het graag.

  Groeten,

  Bastin

 18. Nog een vraag… Iemand een idee om een marktplaats achtige pagina te maken? Is hier een plugin voor beschikbaar? Ervaringen? Wil graag wat vraag en aanbod bij elkaar gaan bregen.

  Ik hoor het graag.

 19. Bedankt Karel,

  Ik had hem afgelopen nacht ook gevonden. Is alleen nog een heel gepuzzel. Moet nog veel vertalen en het uploaden van foto’s wil nog niet helemaal lukken.

  Als ik het voor elkaar krijg dan heb ik wel een perfecte tool volgens mij. Heeft iemand ervaring met Classipress?

  Ik zoek nog wat hulp.

  Groeten,

  Bastin

 20. Beste Karel,

  De sitemap plugin van Dagon Design blijkt er niet meer te zijn, allicht zou je jouw lijst kunnen aanpassen. En weet je toevallig ook een andere plugin die dit werkt doet, kan hem namelijk ook niet meer op mijn computer of bij overige site vinden.

  Alvast bedankt,

  Klaas Koopman

 21. Ik zoek een plugin die reacties voor een artikel of page op slot kan zetten. Ook een plugin om artikels te kunnen plaatsen in submenu’s, bij de pages kan je dat met de ‘pagina-attributen’. Bedankt

 22. Ik heb het intussen gevonden hoe het moet. Ja, het is wat oefenen, maar in de widget kan je de categorie een naam geven, en de ‘hierarchie tonen’ aanvinken, dan komt het gewenste bericht onder de andere te staan. Als je tenminste dat bericht zo hebt geschreven voor die specifieke categorie.
  Nu nog zoeken hoe per bericht eventueel de reacties op slot zetten als het nodig is.

 23. Hoi Karel,

  verwacht je dat je deze pagina gaat updaten? Sommige plugins zijn verouderd, of ingehaald door de anderen.

  Ook mis ik een superhandige plugin: WordPress SEO by Yoast. Deze nederlander heeft een plugin gemaakt met erg veel functionaliteit!

 24. Hallo allemaal.
  Ik zoek een plugin dat automatisch berichten plaatst op mijn Blog en uiteraard het liefst gratis en in het nederlands. Ik heb er nu een plugin op zitten die alleen engels en duitse teksten geeft en ik heb een nederlandse site dus wie helpt mij.

 25. Superhandig lijstje!

  Ik ben net met mijn WordPress website begonnen. Eens even kijken welke plugins ik allemaal nog kan toevoegen 🙂

  Groet,

  Arjan

 26. Het opvallende is dat ondanks dat deze lijst van een paar jaartjes geleden is, dit wel goede plugins zijn die anno 2012 nog veel gebruikt worden. Ze worden nog maandelijks ge-update door de developers om de nieuwste veiligheidsmaatregelen in te voeren en mee te gaan met de WordPress ontwikkelingen.

 27. Ik ben zelf al even bezig met SEO, maar pas recent begonnen met WordPress en ik vind vooral de Yoast SEO plugin erg fijn werken, zeker in combinatie met W3 Total Cache.

  Maar zoals meerderen hierboven vraag ik me af of er nog een update valt te verwachten van dit mooie lijstje?

 28. Super dat er sites zijn als deze
  Voor mensen zoals ik die nog veel willen leren is dit prachtig
  Mijn complimenten en bedankt voor de informatie!!

 29. Ik ben bezig met het toevoegen van pagina’s aan onze website.
  Graag zou ik willen weten of er een mogelijkheid bestaat om de aangemaakte pagina in wordpress afgedrukt te krijgen op papier en wel op de manier zoals je hem ook via je afdrukvoorbeeld opvraagt. Datzelfde voorbeeld dus zou ik graag op papier hebben zodat ik kan zien hoe hij er in werkelijkheid uit komt te zien.
  Moet de pagina dan geconverteerd worden naar een PDF bestand of zijn daar andere mogelijkheden voor.?
  Graag hoor ik wat de mogelijkheden zijn.

 30. Erg oud, maar nog steeds handig overzicht. Ik ga de “subscribe to comments” plugin installeren op mijn website. Eigenlijk een plugin die in mijn optiek standaard in WP zou moeten zitten…

 31. ‘Net als mij?’ Let op het taalgebruik, dat schrikt lezers af. Ik merk bij mezelf namelijk dat ik meer op het taalgebruik ga letten, dan op wat er staat. En dat terwijl het zeer handige en bruikbare tips zijn!
  Dank voor de informatie, in ieder geval.

 32. Ik ben nog bezig met het opzetten van mijn site. Ik dacht “die WP Polls” is interessant maar…. ik krijg deze met geen enkele mogelijkheid zichtbaar op mijn website en kan ook nergens vinden waar men een uitleg geeft…. Hopelijk dat iemand mij hiermee kan helpen?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *