Google Pagerank toolbar update

Het is tegenwoordig algemeen bekend dat de Google toolbar pagerank praktisch geen waarde meer heeft. Zelf ben ik het hier volledig mee eens. Maar toch"¦ toch was ik licht euforisch toen ik zojuist zag dat deze weblog eindelijk een pagerank 5 heeft gekregen.

Na ruim anderhalf jaar bloggen is het meer zakelijk geworden. Hiermee bedoel ik dat ik wat professioneler te werk ben gegaan. In het begin was het vooral leuk en spannend. Ik was dan bijvoorbeeld ook erg benieuwd naar mijn nieuwe pagerank.

Het spannende is er nu wel vanaf. Zaken als de pagerank update hebben dan praktisch geen aandacht meer.

Ik wil nog steeds adviseren om geen waarde te hechten aan de toolbar pagerank. Toch blijft het natuurlijk altijd een gevoel van erkenning voor je harde werk (linkbuilden, unieke content schrijven). Daarom ben ik eigenlijk best tevreden dat ik nu een 5 heb gekregen van Google"¦

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Hey Karel,

  Gefeliciteerd 😉 Ik hecht er zelf ook niet veel waarde meer aan, mijn periode van linksales op domeinen met een hoge PR is ook voorbij 🙂
  Toch was ik net verbaasd toen ik op mijn eigen website keek en een PR van 4 opmerkte! En dit terwijl ik 2x de boel heb omgegooid in de afgelopen 1,5 maand 🙂

  Groeten,

  Bram

 2. Gefeliciteerd Karel, ikzelf beschik momenteel niet over een pagerank toolbar,iemand anders heeft me verteld dat mijn blog van 0 naar 4 zou zijn gegaan ( eind jan. pas begonnen met linkbuilding), ik blijf het één van de belangrijkste factoren vinden voor een goede ranking..op sterk competitieve trefwoorden kom je er uiteraard niet alleen met een high pagerank, daar geven de inlinks de doorslag.

 3. ..ik zie hier wel een vijfje..
  @Karel, ik ga je mischien nog gelijk moeten geven want:
  - mijn hoofdblog heeft nu een PR4, met 2220 inlinks en 112 pages
  - mijn simultaan gestart sideblogje (wordpress.com )heeft nu een PR5, met 112 inlinks en 24 pages,ik moet er wel bij vermelden dat de PR4 verdeeld is over verschillende pagina's van mijn hoofdblog en de PR5 alleen op de wordpress.com index staat.
  In de loop van volgende week hoop ik deze resultaten op mijn blog eens te analyseren.
  Nogmaals gefeliciteerd..

 4. Nu zie ik de update ook, Karel. Het doet inderdaad wel wat. Ik hoop dat je nog wel doorgaat met je blog. Het lijkt er tegenwoordig op dat steeds meer seo bloggers het bijltje erbij neergooien wanneer ze bijv. een hoge pagerank hebben behaald.

  Succes!

 5. Groot gelijk 😉 Als je nu stopt met bloggen, dikke kans dat de PR weer daalt bij een volgende update toch? Ach, toch moeten we er niet teveel waarde aan hechten, ik lees je weblog niet voor de PR, maar voor de artikelen 😉

 6. Bram, dat is waar. Hoewel, SEOking.nl heeft nog steeds PR5. Valt niets tegen, is namelijk al aantal maanden uit de lucht. Waarschijnlijk heeft die site nog een hoop backlinks.

 7. Gefeliciteerd Karel. Onze site http://www.leukstebijbaan.nl had ook pagerank 5. Nu hebben we een flinke professionalisering (we zijn van een startpagina naar een vacaturebank veranders) afgelopen septemeber doorgevoerd wat behoorlijke negatieve gevolgen had voor de organische resultaten. Vorige maand is ook onze pagerank van 5 naar 4 gegaan, spontaan..... Echt balen. Iemand enig idee hoe dat kan? Ik hoorde (volgens mij een fabeltje) dat google maar eens per half jaar de pagerank bijsteld. Dit is toch zeer regelmatig?

  Ik hoor graag van jullie.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top