Google ontmantelt Googlebomb

29 januari, 2007

Google BombGoogle heeft aangekondigd om het algoritme aan te gaan passen zodat het niet meer mogelijk is om een zogenaamde Googlebomb op te zetten. (Googlebomb = Wanneer veel websites naar een bepaalde pagina linken met hetzelfde keyword met als doel deze pagina bovenaan de zoekresultaten te krijgen meestal met slechte bedoelingen.) Iedereen kent het voorbeeld wel van de “raar kapsel" zoekopdracht. Een Googlebomb had ervoor gezorgd dat bij deze zoekopdracht de website van Jan-Peter Balkenende op de eerste plaats kwam.
Google heeft nu dus aangekondigd dat ze hier iets op gaan vinden. Dit is wat Google zegt:


By improving our analysis of the link structure of the web, Google has begun minimizing the impact of many Googlebombs. Now we will typically return commentary, discussions, and articles about the Googlebombs instead"¦.the extra effort to find a good algorithm helps detect Googlebombs in many different languages.

 

Toch vraag ik me af hoe dat ze dit aan willen gaan pakken. Er zijn namelijk veel webmasters die aan linkruil doen om een bepaalde pagina op de eerste plaats te krijgen binnen de zoekmachines. Worden deze dan ook getroffen? Het is in ieder geval belangrijk dat je op meerdere manieren links verzamelt, en de slechte links vermijdt.

 

Meer over deze aanpassing kun je lezen in het bericht van Matt Cutts.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top