Mobiele app of mobiele website bouwen?

28 augustus, 2012

Mobiel internet is  "mainstream" geworden en de mobiele websites en apps schieten als paddestoelen uit de grond. Toch weten veel bedrijven niet wat ze moeten kiezen, jij wel?

Mobiel internet in Nederland

Mobiel Internet is voor 50% van de Nederlandse huishoudens een gegeven. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.  Het rapport (juni 2012) meldt dat het totale volume van het  mobiele dataverkeer explosief is gegroeid, van 0.36 miljoen Gigabyte in de eerste twee kwartalen van 2008 tot wel 10 keer zo veel: 3,2 miljoen Gigabyte in dezelfde periode van 2010.

Dekking in Nederland bijna 100%

De 3G dekking in Nederland is bijna 100 procent, vrijwel iedereen die in Nederland woont bevindt zich in een gebied met voldoende signaal voor mobiel internet met een hoge snelheid.

44 abonnementen per 100 inwoners

Medio 2011 had 44 op de 100 inwoners een mobiel breedband abonnement, daarmee staan we op plek 18 in de wereld.
Vergelijkmobielinternet.nl heeft over onderstaande infographic gemaakt om te laten zien hoe snel mobiel internet in Nederland groeit:

Logisch om voor mobiel te gaan, maar hoe?

Daar kan deze infographic van MDGAdvertising je wellicht bij helpen. Zij hebben de verschillende voor- en nadelen op een rij gezet. Een mooi overzicht dat je een stapje dichterbij je beslissing kan brengen om voor een mobiele app of op een mobiele site te gaan!

De keuze die je maakt is afhankelijk van de doelstellingen en mogelijkheden die je hebt. Het kost nu eenmaal veel meer op een app te laten bouwen dan een mobiele site. Toch zijn de overwegingen het waard, vooral wanneer je kijkt naar de verschillende "taken" die consumenten het liefste uitvoeren op de verschillende platforms. Wanneer je hier goed op inspeelt haal je het maximale uit je nieuwe kanaal.
Heb jij de keuze al gemaakt? Laat het ons weten en deel je ervaring in een reactie!
 

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Web- technieken zijn veel sneller en goedkoper te implementeren dan mobiele apps. Vooral met de opkomst van HTML5 zou het overbodig moeten worden om voor elk afzonderlijk mobiel platform te ontwikkelen.

  1. Helemaal mee eens Jan. In mijn optiek kan een app trouwens nooit een goed alternatief zijn voor een mobiele site. Wel voor een webapplicatie. Maar dat even terzijde. Omdat dit in de praktijk vaak zal resulteren in het ontwikkelen, onderhouden en supporten van twee platforms ( webapplicatie en app) ga ik toch ook veel liever voor een webapplicatie. Wel een webapplicatie die cross-device / cross-browser is natuurlijk. Een verbluffend voorbeeld vind ik de webapplicatie (helpdesk) van freshdesk.com. Deze online applicatie past zich aan afhankelijk van het device dat gebruikt wordt. Super!

 2. Wij maken WordPress websites. Deze hebben een Responsive Design. Dat betekent dat de opbouw flexibel is, waardoor de website op natuurlijke wijze meeschaalt met de grootte van het scherm. Er zijn voor WordPress veel themes beschikbaar die Responsive zijn: http://www.themethumbs.com/layout/responsive/
  Ik denk dat het maken van Apps in de toekomst alleen interessant is, als de apps specifieke intelligentie bevatten die verder gaan als HTML.

 3. Hallo,
  Het is geen slecht idee om een mobiele app te hebben. Maar het is niet vindbaar op de zoek machines zo als google, yahoo en bing.
  Je kunt alleen je familie, vrienden of klanten aanraden om de app te downloaden.
  edit: geen zoekwoorden in naamveld aub

 4. Met een mobiele website is een bedrijf klaar voor de mobiele toekomst. Daarnaast verwachten bezoekers inmiddels wel een mobiele website. Het is niet meer spannend en nieuw, nee het is gewoon een hygiënefactor.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *