Meerdere websites? Pas op met doorlinken

28 januari, 2011

Veel webmasters hebben meerdere domeinnamen en websites. Niks mis mee. Waarschijnlijk link je ook door vanaf de ene website naar de andere, om zo de Pagerank wat te sturen. In theorie ook niet zo'n probleem.
Toch is er één ding ontzettend belangrijk bij het doorlinken binnen eigen websites. Denk aan de gebruikers! In de onderstaande video legt Rand Fishkin, van SEOmoz, uit waar je op moet letten bij het linken tussen eigen websites.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Zeer boeiende materie en invalshoek en goede timing. Ondanks alle inspanningen de afgelopen maanden zakte onze pagerank naar 1. Onze zichtbaarheid is (nog) steeds uitstekend maa ik sluit niet uit dat we gestraft zijn vanwege doorlinken van een aantal sites. Zeer relevant dus!

 2. Zeer goed filmpje ja, maar dan ga ik hier een interessante vraag op stellen:
  (Ik link sinds deze week van Gedichtenstad.nl naar Kortegedichtjes.nl van af de index en alle gedichten pagina's zelf)..
  Men vindt op Kortegedichtjes.nl wel duidelijk andere gedichten, overlap zal misschien 5% zijn ofzo, zou dit geen probleem zijn?
  (in resulaten nog niks gemerkt)

 3. Goede tips in dit filmpje! Er zijn ook servers te huur met honderden verschillende ip's, dan kan je aardig safe linken naar je andere websites (als je dan ook nog ff whois protectie aanschaft heeft Google het niet door), alleen zijn deze servers wel aardig prijzig!

 4. Interessant! Hoe zit dan bijvoorbeeld met een webdesignbedrijf? Stel je hebt 50 websites gemaakt en je zet op elke website in de footer dat jij het gemaakt hebt. Bijv: "Webdesign door bedrijfsnaamX".
  Zijn deze linkjes dan goed of niet? Want als ik zie dat de webdesignbedrijven om ons heen niet echt veel aan linkbuilding doen, maar toch een PageRank van 4 hebben.

 5. @Jaap Maarse: Page Rank is momenteel erg misleidend en lang niet ge-update. SEO Moz heeft een uitstekend alternatief dat MOZ Rank heet. Wordt een paar keer per maand geupdate en heeft 2 decimalen waardoor je bewegingen beter kunt zien.

 6. Hele goede video, ook erg relevant voor ons. Op zich weten we het ook wel, het moet een relevante links zijn enzo, maar toch ben je snel geneigd om teveel linkjes te plaatsen die Google dus eventueel kan afstraffen.

 7. Alle websites met elkaar interlinken is een slechte idee. Alleen inhoudelijk gerelateerde websites mogen via een ABC linkwheel interlinkt worden, anders kan je een Google penalty ontvangen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *