Google pagerank update?

28 juli, 2007

Extra update 3 april 2010: Vandaag heeft er weer een pagerank update plaatsgevonden. Hoewel pagerank dus eigenlijk helemaal niet zoveel wil zeggen, blijft het toch altijd spannend :-). "Helaas" heeft deze weblog er weer eentje verloren, en gaan we van vijf naar vier...

Google pagerank updateHet lijkt er op dat Google bezig is aan een toolbar pagerank update. Via Digpagerank.com zag ik dat er bij sommige datacenters geen pagerank te zien is, wat meestal vooraf gaat aan een Google pagerank update...

Een toolbar pagerank update heeft op zichzelf overigens niet zoveel waarde. De echte pagerank wordt doorgaand geüpdate. Een hoge toolbar pagerank is alleen handig voor linkruil (een link wordt hoger gewaardeerd en dus meer waard). Ook bij de verkoop van een website kan een hoge toolbar pagerank voor een betere prijs zorgen.

Hieronder volgen nog wat Google pagerank tools:

Seocompany - Hier kun je zien wanneer er een update heeft plaatsgevonden en wanneer (schatting) de volgende update zal zijn.

Digpagerank - Op deze website kun je de toolbar pagerank nakijken bij de verschillende Google datacenters.

Google pagerank voorspeller - De naam zegt het al, hier kun je nakijken wat je toekomstige pagerank zal zijn ,moet wel met een korrel zout genomen worden...

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Zie bij DigPagerank nog niet veel gebeuren, maar ben wel benieuwd wat mijn nieuwe PR gaat worden. Bij vorige update was mijn site nl. nog maar nÁ¨t in de lucht en kreeg toen een PR3. Aangezien PR nog steeds een factor is in de MF Marcom Top 100 is het toch nog wel interessant, ook al gaan daar ook wel stemmen op voor aanvullend gebruik van de Technorati Autohority.

 2. Inmiddels geven alle datacenters weer exact dezelfde PageRank aan. Maar het is toch wel te verwachten dat de komende weken een update zal plaatsvinden 🙂

 3. ik snap niks van die helepagerank gisteren stond me site op 6 pagerank en nu vanochtend vroeg op 2 weet iemand hoe dat mogelijk is >??

  alvast bedankt mvg martin

 4. Ik zie ook nog weinig verschuivingen. Op sommige websites van mij zijn bij interne pagina's wel de pr omhoog gegaan maar dat was al begin deze maand. Achterliggende pagina's binnen het domein (3 van de 15) dus wel maar het domein zelf niet. Ik las op wat forums dat sommige mensen dit ook al hadden ervaren. Ik denk dat het nog even wachten is op een echte PR update.

 5. De pagerank is nu echt begonnen!!!!!!!! alleen ziet het er naar uit dat eerst de domeinen met .com veranderd worden op de nl sites zie ik nog geen veranderingen.

 6. Brian: op bestaande sites of op nieuwe sites / URL's? Ik zie nog geen nieuwe PR's voor pagina's waarvan ik vrij zeker weet dat die PR gaan krijgen...

 7. deze datacenter geeft de eerste veranderingen door 72.14.20x 63 ip ik heb verschillende url adressen gecontroleerd die op .com eindigen en idd worden er verschillende definitieve rankings getoond die afwijken van de vorige

 8. Goed nieuws mijn nieuwe site heeft op 03-aug een pagerank 4 gekregen , deze site is twee weken online.

  Mijn overige sites heb ik nog geen pr ubdate mogen ontvangen.

  Groet,
  Ted

 9. Ik hoop dat iemand mij duidelijkheid kan geven omtrend het hele
  pagerank update gebeuren. Ik bezit een website http://www.ajaxclub.nl en deze
  is nu sinds 4 maanden online. Met regelmaat bezoek ik digpagerank.com
  om te kijken hoe mijn pagerank ervoor staat. Elke keer kreeg ik op de
  meeste datacenters te zien dat de pagerank N/A (not availeble) was en
  dat was ook wel te verklaren omdat mijn site net na de laatste update
  online was gekomen. De laatste tijd zijn er veel geruchten dat er een
  nieuwe update gaande is en ik zie dat de meeste N/A nu veranderd zijn
  in pr 0. Nu is het zo dat mijn website echt behoorlijk goede backlinks
  bezit te weten 5x een pr6 3x een pr5 9x een pr4. Hoe is het dan
  mogelijk dat er een pr0 komt. Verder ben ik ook naar andere sites aan
  het kijken waarvan ik weet dat deze ook pas net online is en daar
  gebeurt precies hetzelfde. Ik hoop dat iemand mij wat duidelijkheid
  kan geven.

  Mvg Brian Sylvester

  mocht het niet toepasselijk zijn om de vraag hier te posten dan biedt ik mijn excuses aan

 10. De Pagerank ubdate van Google is gestart op 03-Aug, dit proces gaat ongeveer 5 dagen duren.
  Voor Woensdag hebben alle sites een ubdate ontvangen.

  Groet,
  Ted

 11. Brian, pagerank wordt continue door Google aangepast en schommelt ook steeds. De befaamde PageRank-update vind ong. elke 100dagen plaats en is puur een visueel effect. Dan worden het "cijfer" vrijgegeven voor de toolbars, dc's enz.
  Kortom, staar je niet blind op het rapportcijfer van Google.

 12. Dat doe ik ook zeker niet arnoud, ik was alleen bang dat ik iets fouts deed omdat er behoorlijk wat veranderingen plaatsvinden in de update en mijn site nog steeds op 0 staat terwijl het eerst n/a was

 13. Pagerank update is zeker bezig. Mijn 3 maanden oude website stond op N/A nu op 0 🙁 Hoop dat dit inderdaad nog veranderd de komende dagen. Ook al maakt de visuele pagerank niks uit qua positie het is toch leuk om een redelijke pagerank te krijgen voor alle linkbuilding en optimalisatie moeite.

 14. Nee zoals ik het kan zien zijn alle nieuwe sites die nog geen pr hadden oftewel een n/a nu naar een pr0 gegaan. verder is er net een grote backlink update geweest wat ik op een engelstalig forum had gelezen en daar wordt verteld dat dit altijd gebeurt voor de update. dus nog ff duimen hahahahah maar hij moet er volgens vele nog aankomen...

 15. Een paar weken terug was er een grote backlink update, dit is normaal gezien een teken dat de pagerank update eraan komt.

  Tot zover verloopt de update onregelmatig, en worden vooral de nieuwe sites en sites die voorheen een n/a hadden geupdated naar pagerank 0.

  Als je site van n/a naar 0 is gegaan is de update reeds gebeurd.

  Het is vooral wachten nu hoe snel de rest van de update gaat plaatsvinden, het maximaal aantal dagen tussen vorige updates was 106 dagen, we zijn nu aan dag 102, alles blijft dus mogelijk.

 16. het is niet helemaal correct wat je zegt freddy over de sites die van n/a naar pr0 zijn gegaan. ik kan behoorlijk wat voorbeelden noemen van sites die min een pr4 moeten krijgen en allemaal op pr0 staan.

 17. Inderdaad, na het berichtje van Freddie kon ik wel huilen.

  Zoveel moeite gedaan en dan pr 0 krijgen, das niet mooi.

  Ik ga er minimaal vanuit dat ik in ieder geval pr 1 krijg.

  Het duurt wel erg lang............. of wij zijn ongeduldig kan ook....

 18. Ben benieuwd of en zo ja wanneer de update komt. We zitten momenteel al op 109 dagen (@ Freddie).

  Iets anders: Ik las op dutchcowboys [16-08] Google denkt er serieus over na om de PageRank score uit de Google Toolbar te halen.

 19. ik denk dat de pr nooit zal verdwijnen, het is namelijk de manier van rangschikken op dit moment van google. Op het moment dat google de pr stopt zal er toch een andere manier van rangschikken moeten komen wat ook weer vergelijkbaar met een pr dient te zijn.

  wel wordt er op dit moment keihard afgerekend met sites die aan linkfarming doen en wat ik overigens zwaar terecht vind

 20. Ik heb het idee dat google de pagerank de laatste tijd vaker updated.

  De afgelopen 8 maanden is mijn pr 3x veranderd.

  In maart 2008 stond ie op 2. Paar maanden later 3. En nu (3 oktober)al weer enkele weken op 4!

  Waarschijnlijk is het dus toch zo dat google express bepaalde dingen niet volgens een vast patroon doet...?

  Gr Jan

 21. dus als ik het goed begrijp wordt de feitelijke pagerank continu geupdate en is het alleen zo dat de rank niet op de toolbar continu mee verandert. heeft google dat naar buiten gebracht?

 22. Beste mensen,

  Wanneer zijn er weer updates?
  Hoelang duurt het ongeveer voordat je Pagerank krijgt als je pas een nieuwe site geopend hebt en al wat links hebt aangemaakt?

  Ik hoor graag van jullie

 23. ik ben van geen pagerank gegevens naar pagerank 0 gegaan. Ben pas 2 maanden bezig met de startpagina voor kika. Wanneer gebeurd dat eigenlijk,dat je pagerank gegevens niet beschikbaar zijn. Heeft dat ook te maken met hoe je website is opgebouwd zoals een goede pagina structuur?

 24. oke, dank je wel voor je reactie. Ondertussen heb ik het nu ook door hoe het werkt, de site http://www.espresso-apparaten.com voor espresso apparaat/ espresso apparaten uiteraard was binnen 24 uur geindexeerd, omdat ik een link van m'n eigen website tevinden.nl had gezet. en binnen 2 weken had ik pagerank 2. Ik vond het in het begin wel leuk die pagerank alleen je koopt er geen brood voor bewijs van spreke omdat je ranking er toch niet echt mee omhoog gaat in de organische zoekresultaten van google. Het is meer een resultaat-meter voor je inspanningen. Die heb ik geeneens hoeven te maken trouwens want van die ene link van m'n eigen site en toch blijkbaar een niche onderwerp stond ik al binnen een week op de eerste pagina van google met espresso apparaten en op de 2de pagina met espresso apparaat wat toch weer wat opleverd.

 25. Hey,

  Mijn ervaring is dat er ongeveer om de 3-4 maanden een update is.
  Al mijn websites hebben uiteindelijk een pagerank gekregen. De ene sneller als de ander. Als je net voor een update bent krijg je het uiteraard snel pagerank. Maar ben je net erna moet je dus 3-4 maanden wachten.
  Het is eigenlijk niet echt meer van belang dat pagerank verhaal. Je kunt met een pagerank van 1 al boven aan de zoekmachine staan.

  succes met wachten 😉

 26. Er is weer een pr update:
  spelletjesplaats.be: 0>1
  loltube.nl: 0>1
  thebelgianmaffia.be: 0>1
  skateandsnow.be: 0>1
  mmtoplijst.nl: 0>1
  samsunginformatie.nl: 0>1 (Werk ik voor)
  brentvdh.be: 0=0
  toplinker.nl: 0=0
  ozondesigns: 0>1 (Niet eens content op XD )
  spelletjesplaats.com: 0>1 (doorlinkdomein)
  onlinemaffiagame.be: 0>1

  Nu heb ik een vraagje, kan je een net maken van backlinks uit je site of is dit niet goed voor de seo. Hiermee bedoel ik van bv. a naar b linken, van b naar c, van a naar c, van c naar b, enz.

  Mvg,
  Brent

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *