Google is bezig met een grote update - Voel jij het?

28 juni, 2013

Dit is niet zozeer een informatief artikel (zoals je die van me gewend bent). Zoals je misschien al hebt gehoord is Google deze week begonnen met een update die tot en met volgende week kan duren.
Als je het nog niet had vernomen, bij deze weet je het dus. Voor meer achtergrondinformatie over deze update, check dit artikeltje even.
Hoe dan ook, het belooft een redelijk grote update te worden en er worden binnen de SEO-wereld al redelijk wat grote verschillen waargenomen. Mijn korte vraag aan jou: merk jij sinds 26 juni ook iets opvallends aan jouw organisch verkeer?

PMD: Partial Match Domains

Op Moz.com heeft Pete een voorschot genomen op de eerste resultaten. Hoewel het allemaal nog wat voorbarig is lijkt het er sterk op dat Google de Partial Match Domains flink heeft aangepakt. Dit zijn domeinnamen waarbij het hoofdzoekwoord in een deel van de domeinnaam voorkomt.

Ook in Nederland?

Hoewel ik nog geen harde bewijzen heb lijkt deze update ook in Nederland te hebben plaatsgevonden. Vandaar dat ik me dus ook afvraag of er lezers zijn die iets hebben gemerkt (of merken) van deze update. Ik hoor het graag in de comments!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Volgens mij heeft deze update nog niet in Nederland plaatsgevonden. Ik zie geen enkele grote verschuivingen in meerdere markten.
  Dat de EMD's en PMD's hun mooiste tijd hebben gehad dat is één ding wat zeker is.

 2. Na de penguin update in mei heb ik geen verandering meer waargenomen. En 1 van mijn zoekwoorden is gelijk aan de domeinnaam.
  Ik zal het wel in de gaten houden.

 3. Of ik iets heb gemerkt van een grote Google update?
  Zou zeker kunnen! Bij twee van mijn sites waarbij ik dagelijks wat statistieken bijhoud, zag ik dat ze plots omhoog schoten.
  Weliswaar waren ze de weken daarvoor enorm gekelderd, maar nu schoten ze weer helemaal terug.
  Ik spreek hier over de Alexa-ranking. Ik zat met de 3-maandsranking op 130 - 220.000 (en de andere site op 270 - 330.000), en in Nederland op 2500 (en 3500).
  Spectaculair is vooral het verschil in Nederland. Daar zakte ik weg van positie 2500 naar positie 6000. Maar in ruim een week ben ik bijna weer terug op 4000 (bij de ander van 5000 naar 8500 en snel weer terug op ruim 5000). En dat terwijl ik beide sites juist de afgelopen twee weken vrijwel totaal verwaarloosde: geen nieuwe berichten, 1 x een tweet.
  Dat zou door Google kunnen komen. Maar dat weet ik dus niet.
  Gaat over:
  http://www.allesovervoeding.nl
  http://www.devoedingswijzer.nl

 4. Bij 1 van mijn site's merk ik zeker verschil, veel amerikaanse results op de 1e pagina.. Zelf in een aantal zoekwoorden flink gezakt.
  Op de omvangrijke (door mij getarget) zoekwoorden geen verschil zoals het woord supplementen

 5. Ik zie in onze branche wel degelijk verandering. Voorheen veelal NL talige websites in de resultaten en dan met name op productspecifieke zoektermen (merk+type). Als ik nu kijk dan zie ik veel buitenlandse websites in G, die ik van te voren nooit tegenkwam. Iemand hetzelfde opgemerkt?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top