Facebook opent een kantoor in Amsterdam

28 maart, 2011

Het nieuwe kantoor van Facebook staat in voor heel de Benelux en start met vier werknemers. Arno Lubrun staat aan het hoofd van deze afdeling.
In een interview met de Dutch Daily News zegt Arno dat ze zich niet gaan richten op het verwerven van nieuwe gebruikers. Facebook heeft meer dan een half miljard gebruikers wereldwijd. Waarvan 4,8 miljoen Nederlandse gebruikers en 4,5 miljoen Belgische. Arno zegt ook dat Facebook geen directe concurrent is van Hyves (9 miljoen leden) en dat de twee netwerken langs elkaar kunnen bestaan.

Facebook Benelux gaat zich met name richten op lokale bedrijven. De online advertentie markt is groot en zal alleen nog maar groeien. Adverteerders spendeerden 145 miljoen Euro aan advertenties in 2010 volgens de cijfers van onderzoekscentrum Nielsen. Arno zegt ook nog dat Nederlandse gebruikers in de toekomst meer advertenties en promoties zullen zien, voornamelijk lokaal gericht. Maar de gebruikers zullen deze alleen zien als ze dit zelf willen?! Ben benieuwd wat ze precies met deze aanpak bedoelen..
Interessant weetje, Arno Lubrun was voormalig directeur van Microsoft Advertising Nederland.
En dit gebeurt er dus in één minuut op Facebook:

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *