Bloed voor je website?!

28 maart, 2007

Bloed op je website?!Je hoort het vaak op internet en alle seo guru's zullen het beamen, content is king (oftewel content is koning). Maar wat bedoelen ze nu precies? Want niet alle content is king!

Met de term “content is king" wordt bedoelt dat de content één van de belangrijkste elementen van je website is. Toch zou ik het liever anders willen noemen. Je moet de content op je website zien als het bloed wat door je aderen stroomt, zonder bloed geen leven en zonder gezond bloed geen gezond lichaam (mmm, begint nu wel erg filosofisch te klinken maar vind het wel een goede vergelijking).

We weten nu dus hoe belangrijk gezonde content voor je website is. Verder is het ook van belang dat er regelmatig “vers bloed" wordt toegevoegd aan je website, verse content dus"¦

In bloed zitten een aantal belangrijke bestandsdelen die noodzakelijk zijn voor “gezond bloed". Zo is het ook met de content op je website.

 
Relevantie van de content

Uiteraard moet je content relevant zijn. Het moet te maken hebben met het onderwerp waar je over schrijft of het product wat je verkoopt. Klinkt logisch. Toch zit er echter een addertje onder het gras. Want relevant voor bezoekers wil nog niet altijd zeggen dat het ook relevant is voor de zoekmachines (en visa versa).

Het is dus zaak om de juiste combinatie te vinden tussen bezoekersrelevantie en zoekmachinerelevantie. Een aantal dingen hebben ze gemeen. De tekst moet leesbaar zijn voor je bezoekers. Dwz een duidelijke opmaak en correcte zinnen. Voor de zoekmachines moet de tekst ook leesbaar zijn. Dus niet verstopt in tabellen of frames en makkelijk toegankelijk voor de zoekmachines. Teksten in flashpresentaties kunnen bijvoorbeeld niet door de zoekmachines gelezen worden.

Natuurlijk wil je ook goed gevonden worden in de zoekmachines. Daarvoor is het van belang dat de zoekwoorden waar je graag op gevonden wilt worden ook terugkomen in de content.

Zoals ik hierboven ook al heb geschreven is het ook van groot belang dat er regelmatig nieuwe content wordt toegevoegd aan je website zodat de zoekmachines regelmatig langskomen om je website opnieuw te indexeren (daarom dat blogs goed ranken binnen de zoekmachines). Een ander voordeel van verse content is dat je website blijft groeien en dat kunnen de zoekmachines ook erg waarderen!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Leuk stuk, waar weer uit blijkt hoe belangrijk content is.
  Nu ben ik van plan om aan een van mijn websites een (wordpress) blog te koppelen. Maar ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik dat moet doen.
  Is er misschien ergens een link, waar ik die info kan vinden?

 2. Meer en meer zie je toch sites top rankings behalen waar het keyword waar je op heb gezocht niet eens (of heel weinig) in de body voorkomt dus ik weet niet zeker of dat nog heel belangrijk is voor de zoekmachines.

  Hetzelfde geldt voor tabellen en frames, Nathan Anderson doet reeds geruime tijd onderzoek en uit alle cijfermateriaal die hij verzamelde bleek dat beiden geen negatief effect hadden op rankings. Een zeer interessant man trouwens die over (nog) interessanter cijfermateriaal beschikt. http://www.nathananderson.us/

 3. Zijn blog is inderdaad behoorlijk kaal en 'new' maar ik was onlangs op een workshop van hem en het is iemand die blijkbaar heel goed weet waarover hij spreekt.

  Over de keywords had ik het trouwens niet op hem gemunt..Ik kom soms sites tegen die in de top 3 staan en het keyword niet in hun body hebben staan. Verder zijn er nog mensen die beweren (en die ik ook geloof) blanco pagina's toprankings kunnen geven enkel door het gebruik van titel, description metatag en links...Maar ik denk ook wel dat je er nog best aan doet om die in je body te plaatsen.:-)

 4. Klopt inderdaad,dat relevante maar vooral dynamische content belangrijk is om hoog te scoren in zoekmachines.Zelf met de website begonnen in november 2006,en in feb 2007 een pagerank4 .Pagerank zegt weer niks over de populariteit ,wellicht dat google daar nog iets op vind.

 5. "Voor de zoekmachines moet de tekst ook leesbaar zijn. Dus niet verstopt in tabellen of frames"

  Is tekst in een table dan niet goed zichtbaar voor een zoekmachine?

 6. Op Engelstalige sites ben ik deze discussie een paar keer tegengekomen. Tabellen of css ivm seo optimalisatie.
  Ik kan me geen argumenten meer herinneren maar er was niet echt een vorkeur voor de een of het ander volgens de meeste deelnemers aan de genoemde discussies.

  Iemand hier een argument pro of contra?

  Ik zelf denk dat spiders wel zo "slim" zijn om tabellen met tekst te herkennen. Wellicht ligt het probleem bij fouten in je html code waardoor je tekst mogelijk niet meer gespiderd wordt.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *