15 tips om als team te werken aan een internet marketing project

Als je met verschillende personen en organisaties langere tijd een project moet doen kun je gemakkelijk de draad kwijt raken. Daarom kan het handig zijn om het eerst over zaken eens te zijn, het een en ander te plannen en te zorgen voor een goede start. Deze 15 tips kunnen je daarbij helpen.

 1. Neem de tijd om voor te bereiden
  Neem de tijd om goed te plannen. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk aan de slag, maar plannen is echt belangrijk.
 2. Ga eerst even wat leuks doen
  Zeker als je de teamleden elkaar niet kennen kan het goed zijn om eerst aan het team te bouwen. Dat zorgt voor mee begrip en minder irritatie onderling.
 3. Breng de opdrachtgever in beeld
  Wie is de opdrachtgever en wat kan er gedaan worden om hem zo tevreden mogelijk te maken? Kies altijd 1 iemand als aanspreekpunt, anders is het moeilijk communiceren.
 4. Stel een projectleider aan
  Zonder een duidelijke projectleider die het initiatief neemt wordt het een kippenhok. Bedenk welke competenties deze persoon nodig heeft en welke verantwoordelijkheden deze persoon krijgt. Hoe worden er beslissingen genomen?
 5. Denk na over de organisatiestructuur
  Wie doet wat, en wat zijn ieders sterke en zwakke punten? Welke mensen hebben meer verantwoordelijkheid dan andere?
 6. Wie doet het secretariaat?
  Belangrijk is om goed aan te geven wie de secretariële werkzaamheden doet. Dit zijn meestal de taken waar niemand zin in heeft: vergaderingen voorbereiden, notuleren en uitwerken, briefwisseling, de tijdsverantwoording van iedereen bijhouden, archiveren etc.
 7. Geef aan wat de aanleiding om het project te beginnen is
  De aanleiding moet motiveren zodat iedereen die het ziet denkt: “Ja, inderdaad dit is nu belangrijk". Vraag je af of dit project op dit moment het meest voor de hand liggende project is. Als dat niet zo is moet je het misschien niet doen.
 8. Bekijk of het haalbaar is
  Het klinkt als een open deur, maar meestal mislukt een project omdat het eigenlijk helemaal niet haalbaar was. Doe even een klein onderzoekje of dat wat je wilt wel echt binnen je bereik ligt.
 9. Zet een duidelijke begin en -einddatum
  Als je geen duidelijke begindatum en einddatum hebt weet niemand waar hij aan toe is. Daarbij helpt het bij het maken van een goede tijdsplanning en zorgt dat er schot in de zaak komt.
 10. Stel vooraf het kostenbudget vast
  Met een vooraf bepaald budget weet je zeker dat de kosten binnen de perken blijven. Ook kun je van te voren al kijken wat de juiste invulling van het budget is.
 11. Stel van te voren een tijdsbudget vast
  Ga van te voren na hoeveel uren er in totaal nodig zijn. Zo kan iedereen de tijd goed inplannen en voorkom je haasten en afrafelen.
 12. Stel de doelen vast en het resultaat
  Begin niet aan een project als je niet duidelijk hebt wat het resultaat is. Wat is er straks af? Welke situatie is er dan die er nu niet is? Schrijf het SMART op.
 13. Maak een overzicht van alle stappen
  Schrijf zoveel mogelijk stappen op die genomen moeten worden om tot het eindresultaat te komen. Denk van voor naar achter en van achter naar voor. Begin met de grote lijnen en werk dan naar binnen. Elke stap die je nu mist kan straks voor verassingen zorgen. Als je alle stappen hebt kun je ze op een tijdlijn plaatsen zodat iedereen precies weet wat hij wanneer moet doen.
 14. Werk in fasen
  Zorg dat je het totale project onderverdeeld in fasen. Dit zijn beslissingsmomenten. Gaan we verder? Moet er iets anders? Of gaan we stoppen?
 15. Beloon het team
  Als je een grote stap bereikt hebt is het tijd om er even van te genieten. Dat houdt de drive erin.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top