Microsoft komt met nieuwe Live Search

Microsoft Live SearchHet lijkt erop dat Microsoft een grote stap in de goede richting heeft gedaan voor wat betreft het zoekmachine gedeelte (Live.com). Vandaag hebben ze een grote update bekendgemaakt voor deze zoekmachine.

Volgens het artikel op de Livesearch blog is de zoekmachine nu relevanter, sneller en gebruiksvriendelijker. En ik moet eerlijk toegeven, het ziet er allemaal goed uit. Bovendien zijn de zoekresultaten niet onaardig en worden de pagina's inderdaad snel vertoond.

Enkele onderdelen die onder de nieuwe update vallen:

 • Betere automatische spelling correctie;
 • Heldere layout (ala Google);
 • Live Search Video;
 • Live Search Toolbar.

Mijn conclusie is dat Microsoft hiermee een grote stap voorwaarts heeft gedaan. Wel moet ik erbij vertellen dat het qua functies en layout nu wel erg veel op Google begint te lijken"¦

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ziet er inderdaad beter uit, ook zie ik minder spamachtige sites tussen de zoekresultaten staan. Maar zullen veel gebruikers nu bewust overstappen vanuit Google ? Ik denk eerder dat het verkeer vanuit Messenger, Hotmail en andere ingebakken MS-applicaties zal moeten komen.

  Mijn persoonlijk voordeel: voor veel competatieve zoektermen ranken mijn sites een stuk beter (lees: top 3 positie) in Live dan in Google. Ik zal eens kijken of dit (veel) invloed heeft op de hoeveelheid verkeer.

  - Affiliatemeester

 2. Affiliatemeester, daar heb je helemaal gelijk in. Zo is het met Live.nl helemaal, veel zoekende bezoekers worden kunstmatig gecreëerd. Persoonlijk heb ik ook het liefst dat Live in Nederland uitermate populair wordt, omdat ik dan echt stukken meer ga verdienen.

  Helaas gaat dit niet snel gebeuren, omdat er gewoonweg veel te veel fouten zitten in de zoekmachine!

  PS: wanneer start je zelf een keer een weblog. Affiliatemeester.nl heb je al een tijd in je bezit. DOE ER WAT MEE 😉

 3. Nog even terug komen op Live! Ik vind de resultatenpagina van Live iets rustiger overkomen dan Google en dan vooral de knoppen:

  In cache - Gelijkwaardige pagina's. Vooral de knop 'gelijkwaardige pagina's' levert (geregeld) bij mijn 'niets op' m.a.w. krijg de melding wanneer ik daarop click: 'uw zoekbewerking heeft geen overeenkomstige documenten opgeleverd.' Zonde !

  @Robbert: bedankt voor de tip, genoemd domein heb ik uiteraard niet voor niets geregistreerd. Ik vind het ontzettend leuk / leerzaam en interessant om te discussieren, en binnenkort zelf te bloggen, over mijn passie AffiliateMarketing 😉

 4. Het grootste nadeel van de live search is nog altijd dat men relatief makkelijk hoog in de rankings kunnen komen. Men staat dan bovenaan met een waardeloze webpagina.

 5. Op basis van onderzoek weet Microsoft dat ruim 90%(!) van de gebruikers aangeeft dat het probleem de relevantie van de zoekresultaten betrof. Daar is nu dus hard aan gewerkt.

  Daarnaast worden er meer soorten informatie in de zoekresultaten gepresenteerd (zoals video, afbeeldingen en lokale informatie), inderdaad weinig origineel en ligt geheel in lijn met de Universal Search gedachte van Google.
  De Nederlandse Live Search heeft deze functionaliteiten nog niet.

  Interessant is ook dat Microsoft op 15 november a.s. Microsoft Webmaster Tools lanceert.

  Zie ook het uitgebreide verslag: Microsoft†™s zoekmachine Live Search vernieuwd

 6. Hoi iedereen, 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondsurfen, ben voorheen nog op dit forum geweest en nu kon ik niet meer aanmelden omdat ik mijn oud paswoord en usernaam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Daarom opnieuw geregistreerd

  Weet iemand een idee om extra geld te verdienen, ik ben op het moment in geldgebrek na mijn scheiding. Ik heb een dochter van 9 jaar dus alle tips zijn welkom!

  bedankt om mij te helpen,

  Marleen

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top