Google Analytics Update: e-commerce filters en vrije variabelen

27 september, 2012

Google kondigde aan dat het veranderingen gaat doorvoeren in de wijze waarop ze omgaan met e-commerce filters en vrije variabelen in Google Analytics. De verbeteringen hebben betrekking op de manier waarop je de e-commerce data analyseert in Google Analytics.

Filteren binnen e-commerce

E-commerce is een heel erg belangrijk onderdeel voor veel Google Analytics gebruikers. Google voert daarom regelmatig updates uit in de tracking code en de manier waarop de data wordt verwerkt. Dit keer zijn het verbeterde filters en vrije variabelen voor e-commerce sites. Deze veranderingen maken het mogelijk om het verkeer van je website dat inkomsten genereert beter te filteren en te segmenteren.

Wat verandert er?

Binnenkort kunnen er vrije variabelen toe worden gepast op e-commerce data. Het verkeer dat inkomsten oplevert voor je site is daardoor makkelijker te scheiden van de rest. Deze filters voor e-commerce worden nog verder uitgebreid, ook de pagina-titel, hostnaam, request-URI & de interne zoekopdracht zullen worden ondersteund. Eerder hield e-commerce data geen rekening met filters op pagina-niveau.

Voorbeeld

Stel je verzamelt data van www.website.com en store.website.com. Om het verkeer van je winkel apart te kunnen analyseren heb je een apart profiel aangemaakt met een filter die enkel verkeer op store.website.com analyseert. Tot voor kort bevatten e-commerce rapporten data van zowel store.website.com als website.com, wat niet de juiste resultaten oplevert. Na deze update zullen e-commerce rapporten de filter respecteren en enkel data van store.website.com bevatten.

Opmerking van Google

Als je profielfilters hebt voor data op pagina-niveau,bv. op hostnaam of URI filters (die veel gebruikt worden), denk er dan aan dat deze update ervoor zal zorgen dat e-commerce data enkel beschikbaar is in het gedeelte van het verkeer waarop je filtert. Google raadt aan naar je filters te kijken zodat er geen onverwachte verstoringen ontstaan.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *