Breaking! Google vertelt in detail hoe SEO toegepast moet worden.

27 januari, 2011

Groot nieuws voor mensen die met zoekmachine optimalisatie bezig zijn. Google heeft zich altijd op de vlakte gehouden voor wat betreft zoekmachine optimalisatie technieken. Tot er deze 10 minuten durende video verscheen van Google zelf, waarbij ze vrij gedetailleerd uitleggen hoe ze zelf SEO toe zouden passen.
Aan bod komen zaken als Pagerank, meta-descriptions en Canonical URL's. Dit alles wordt uitgelegd aan de hand van de Google Webmaster Tools, met als fictief voorbeeld de Google Store.
Een ontzettend interessante video die ik iedereen aanraad om te kijken! Bekijk nu deze video hieronder, en deel dit artikel daarna met je netwerk ;-).


Lees trouwens ook eens de reactie op deze video van Roy: Google vertelt helemaal niets.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Google is al lange tijd redelijk open over wat je kunt doen om je site beter vindbaar en indexeerbaar te maken. Niks nieuws dus. Ze geven natuurlijk niet hun pagerank algoritme, dat kun je ook niet verwachten.
    Shameless self promotion? Ze helpen je alleen maar hun (gratis) diensten beter te gebruiken. Daar kun je moeilijk op tegen zijn lijkt me.
    Linkbuilding? Google heeft toch niks mee te maken met hoe goed jij je netwerk kunt aanwenden voor promotie?
    Canonical vs .htaccess. Het is iets beter als je dat met 301 in bijv. mod_rewrite kunt oplossen. Maar Google beweert zelf dat het een canonical link bijna net zo serieus neemt.

  2. Leuk, maar hopelijk zullen ze vertellen waarom sommige websites een penalty krijgen. Algemene informatie zoals in de video kennen we allemaal.

  3. Ik vind het ook weer vrij algemene informatie. Ik ben het met meerdere reacties eens dat Google de laatste tijd steeds meer informatie naar buiten brengt over haar producten/tools. Wat de gedachten hier achter is? De niet 'online marketeer' mens meer kennis van SEO geven?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *