Online Advertising in de V.S. begint te stabiliseren

26 november, 2009

De online reclame inkomsten in de VS lijken te stabiliseren. Het Interactieve Reclamebureau (IAB) en PricewaterhouseCoopers hebben hun derde kwartaal cijfers vrijgegeven waaruit blijkt dat online adverteren in de VS een stijging heeft van 1,7 procent sinds het tweede kwartaal van 2009. Dit is echter wel nog steeds beneden de 5,4 procent ten opzichte van het zelfde kwartaal een jaar geleden. Zoals je kunt zien in de grafiek was er een grote ‘drop-off' na het vierde kwartaal vorig jaar en de eerste drie kwartalen van dit jaar zijn gelijk gebleven.

Op globale basis zouden we dus wellicht al een herstel zien voor in ieder geval Search Advertising. De online reclame inkomsten van de vier grootste web reclame bedrijven (Google, Yahoo!, Microsoft en AOL) stegen met 1,2 procent in het vierde kwartaal. Google neemt deze groei voor zijn rekening. We wachten nu dus nog op de Display Advertising.

Het is waarschijnlijk dat in de VS alleen de Search Advertising een herstel leidt. Maar nu Google meer Visual Elements in Search Ads aan het mengen is, zullen we wellicht ook op gebied van Display Ads een groei gaan zien.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *