Laadtijd van landingspagina bij Adwords vanaf nu belangrijk!

26 mei, 2008

Een aantal weken geleden maakte Google al bekend dat het de laadtijd van de landingspagina gaat meetellen in de kwaliteitsscore. Vanaf nu kun je in je Adwordsaccount al bekijken of de laadtijd van je landingspagina binnen de perken blijft.

Op de Adwords blog is het bovenstaande te lezen. In dat artikel is ook te lezen dat de laadtijd nu al wel zichtbaar is maar nog niet wordt meegenomen in de berekening. Dat zal vanaf midden juni gebeuren.

De laadtijd zal denk ik een vrij belangrijke factor worden. Uiteraard zal het verschil niet in de milliseconden zitten maar ik verwacht dat seconden wel van belang zullen zijn.

Hieronder vind je een korte video over hoe je de laadtijd kunt “zien" binnen Google Adwords:

Wanneer je laadtijd te lang is heb ik onlangs een artikel geschreven over hoe je ervoor kunt zorgen dat je website sneller laadt: Laadtijd website beperken.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied. Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee we de werving en selectie van online marketeers verzorgen.

  1. De laadtijd van je landingspagina wordt zeker meegenomen, maar enkel als het slecht is.

    Interessant om weten is dat de laadtijd berekend wordt op basis van de gemiddelde laadtijd per geografische regio van uw server. Als jouw server in Nederland staat, is de laadtijd afhankelijk van gemiddelde laadtijd van de servers in Nederland.

  2. De laadtijd van de pagina is bijna bij geen enkele Website een probleem.

    Alleen wanneer een Website verschillende redirects en javascripts uitvoerd zou de laadtijd een probleem kunnen vormen. Dit zal in de meeste gevallen dan ook wel meevallen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *