Google lanceert innovatief Chrome-experiment met Cirque du Soleil

26 september, 2012

Cirque du Soleil staat bekend om indrukwekkende live-shows die de natuurwetten en de limieten van het menselijk lichaam lijken uit te dagen. Op Google's Big Tent Event, in New York, vervaagde de grenzen tussen de fysieke en virtuele wereld. Google presenteerde een innovatief Chrome-experiment, Movi.Kanto.Revo, gemaakt in samenwerking met Subatomic Systems.

Bekijk de korte video:

Unieke navigatie-techniek

De navigatie is uniek voor een website, Google heeft het mogelijk gemaakt te navigeren zonder gebruik te maken van toetsenbord of muis. Door de bezoeker te laten bewegen (en zingen!) voor de webcam komt het verhaal tot leven. Ze maken gebruik van de nieuwe getUserMedia API, de gebruiker wordt gevraagd toestemming te geven voor het gebruik van de eigen webcam en microfoon.


Om de creativiteit van het Cirque du Soleil over te brengen heeft Google HTML en CSS gemengd met 3D-overgangen en HTML5 API's. De website werkt natuurlijk ook in andere browsers. Wil je meer weten over de technische kant? Bekijk hier de technische case.

Ultieme brandexperience

Movi.Kanto.Revo staat voor bewegen, zingen en dromen. De bezoeker wordt een mysterieuze en surrealistische wereld mee ingenomen. Onderweg worden ze verrast door de optredens van personages van het Cirque de Soleil. De bezoeker wordt meegenomen in de wereld van Cirque de Soleil en zet de virtuele wereld letterlijk in beweging. De ultieme brandexperience!

Kans?

Merken krijgen met dit soort technieken de kans om de consument letterlijk onder te dompelen. Wat denk jij? Gaat deze techniek in de toekomst veel gebruikt worden als marketingtechniek of zal het niet zo'n storm lopen? Geef je mening en laat een reactie achter.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *