Advertentievirus Google Adsense, opletten dus!

De analisten van Bitdefender hebben een nieuwe interessante ontdekking gedaan. Een trojan horse die Google tekst advertenties (Adsense) vervangt door advertenties van andere providers.

De trojan die wordt geïdentificeerd als Trojan.Qhost.WU infecteert je hosts file, een lokaal bestand voor domeinnamen en ip-adressen. Hierdoor verwijzen de advertenties niet naar de Google server maar naar een ander provider.

Gebruikers ondervinden last van het virus omdat er mogelijk geïnfecteerde bestanden/websites achter de advertenties zitten.

Google adverteerders lopen kans op minder views en dus minder kliks, en mogelijk minder inkomsten.

Wil je er zeker van zijn dat jouw computer niet geïnfecteerd is met deze trojan dan adviseert Bitdefender om je computer te beveiligen met de Bitdefender software"¦

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Minder views ?
  Als ik het goed begrijp ziet de bezoeker gewoon de Google advertentie, maar als hij erop klikt wordt hij via deze Trojan op zijn PC omgeleid naar ergens anders dan voorzien. Met als gevolg dat de klik niet wordt geregistreerd en dus ook niet wordt vergoed.
  Tja, geen makkie.
  Toch hoop ik dat er vlug oplossingen komen. (buiten Bitdefender)

 2. Dit is natuurlijk best mogelijk. Er is genoeg software, die internetsites kan manipuleren. Ik herinner me een spyware, die bijv. het woord auto in internetpagina's omzette naar een link. Dezelfde soort techniek dus.

  Karel geeft in het artikel aan dat de advertentie vervangen wordt. Dit kan dus door een gelijksoortige advertentie, alleen met een ander doel, of totaal andere advertenties. Maar hoe dan ook: je loopt klikken en dus inkomsten mis. Ik ben het zelf nog niet echt tegengekomen, maar echt spectaculair vind ik het niet. Het gaat maar om een enkele besmette pc.

 3. Volgens mij gaat Karel geen onzin plaatsen en daarbij is de link naar bitdefender niet onder een referral link geplakt (al zijn er nog 10tallen manieren maar ok).

  Wel slim van de dames en heren die dit ontwerpen om ook op dit soort dingen in te spelen. Zo zie je maar dat virusmakers ook met hun tijd en de ontwikkeling meegaan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top