Update Google Afbeeldingen zoeken + SEO tip!

Vanaf vandaag zal Google het nieuwe zoeken op afbeeldingen uitrollen. Waarbij vooral het browsen door de afbeeldingen vele malen makkelijker wordt. De grootste verandering is de lay-out. De bezoeker wordt niet meer doorgestuurd naar de pagina waarop de afbeelding zich bevindt. Afbeeldingen worden voortaan inline weergegeven, waardoor je op de resultatenpagina blijft. Daarbij wordt voortaan direct de metadata (informatie) onder de afbeelding getoond.

faster-search
Zoals in het voorbeeld is te zien worden afbeeldingen voortaan in rijen weergegeven waarbij je via je toetsenbord door de afbeeldingen kunt gaan. Makkelijk en snel!

Verhoogde CTR

Google meldt dat de ClickTroughRate door deze veranderingen sterk zal gaan stijgen. Dit blijkt namelijk uit tests met de nieuwe lay-out, er zijn niet langer twee, maar vier mogelijkheden om op te klikken.
4 klik mogelijkhedenDe nieuwe klik mogelijkheden zijn de domeinnaam (1) en een “Visit page" knop.

Oud naar nieuw = gebruiksvriendelijker

Op dit moment worden Afbeeldingen als volgt weergegeven:
afbeeldingen zoeken oud
Nu is het nog nodig om met je muis over de afbeelding te gaan voor meer informatie. Moet je klikken om de afbeelding te vergroten en is  er vervolgens nog een klik nodig om hem te bekijken op de bronpagina.  Met de nieuwe veranderingen is dit straks verleden tijd en zal het niet alleen voor de gebruiker een stuk gebruiksvriendelijker zijn. Ook de laadtijd op de bronpagina's zal volgens Google hiermee worden verkleint.

SEO afbeeldingen

Zorg er dus voor dat de data van je afbeeldingen klopt en volledig is! Bekijk deze artikelen om je afbeeldingen te optimaliseren voor zoekmachines.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Iemand al een forse traffic drop gemerkt van zoekresultaten met afbeeldingen? Ik lees extern dat best wat webmasters staan te schreeuwen dat ze een gigantische afbeeldingen traffic drop hebben gemerkt :).
    Wanneer een bezoeker nu binnen het Google afbeeldingen omgeving blijft hangen kun je niet meten of hij/zij jouw afbeelding bekijkt (als is de ctr waarschijnlijk dan wel weer stukken hoger).
    Ziet er verder wel leuk uit de afbeeldingen interface.

  2. er gebeurd helemaal niks. ik google zo vaak op afbeeldingen.
    maar ik kan erop klikken wat ik wil, ik word doorgeleid nar de pagina, en ik kan het niet vergroten.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top