Twee jaar Karelgeenen.nl

25 november, 2008

Het is vandaag precies twee jaar geleden dat ik met Karelgeenen.nl ben begonnen en het eerste bericht plaatste. Voordat ik in dit artikel uiteenzet wat er allemaal is gebeurd in die tijd wil ik eerst jullie, mijn lezers, bedanken. Zonder jullie had ik het nooit zo lang vol kunnen houden!

Twee jaar elke week meerdere malen artikelen schrijven is een hele prestatie, al zeg ik het zelf. Ik heb in deze twee jaar dan ook al veel weblogs zien komen en gaan. Blijkbaar is het niet zo eenvoudig om elke keer weer in die virtuele pen te klimmen. Gelukkig heb ik nog voldoende inspiratie om nog langer door te gaan!

Laten we eens bekijken wat er in die twee jaar allemaal is gebeurd:

Hoe het allemaal begon...
Zo'n zeven jaar geleden ben ik begonnen met de eerste stappen in de internet marketing. Eerst wat freewheelen en daarna een webwinkel opgestart. In deze webwinkel verkochten mijn compagnon en ik consumentenelektronica. Dat waren mijn eerste echte stappen binnen internet marketing en e-commerce. Hoewel dat project meer een hobby was, we zaten immers allebei nog op school, hebben we er veel van kunnen leren. En het smaakte naar meer!

Dankzij die eerste webwinkel heb ik mijn kennis over internet marketing op kunnen doen. Een (online) ondernemer loopt namelijk tegen een aantal "problemen" aan. Zo wilden wij meer bezoekers (zoekmachine optimalisatie, zoekmachine marketing en virale marketing bijvoorbeeld). En de bezoekers die op onze website kwamen wilden we ook laten bestellen (conversie optimalisatie). En tot slot, de reeds bestaande klanten vaker laten bestellen, bijvoorbeeld via e-mail marketing.

Echter het probleem was dat er toen nog maar weinig echt goede informatie over internet marketing te vinden was. Het was een kwestie van veel testen (trial and error) en alles wat er te vinden was over internet marketing aandachtig bestuderen.

En toen...
Op een gegeven moment kwam ik op het punt dat ik ontzettend veel had geleerd en dat anderen mij om hulp begonnen te vragen. Zonder dat ik het eigenlijk besefte (onbewust bekwaam) had ik ontzettend veel kennis opgedaan over internet marketing.

Á‰én van de dingen die ik had geleerd om online succesvol te zijn was ervoor zorgen dat je als autoriteit op je vakgebied wordt gezien. En het geheim omdat te worden is kennis delen. En waar kun je dat beter dan op je eigen weblog!

Karelgeenen.nl is geboren
Vandaag twee jaar geleden ben ik dus begonnen met deze weblog. Als ik terugkijk op deze periode is er veel gebeurd... Zo is deze blog ondertussen uitgegroeid tot één van Nederlands bekendste internet marketing blogs en vinden vele (online) ondernemers dagelijks hun weg naar deze blog.

Hieronder volgt in chronologische volgorde wat er zoal gebeurd is:

Statistieken
Een terugblik kan natuurlijk niet zonder de nodige statistieken ;-). Hierbij mijn analytics en Feedburner (RSS) statistieken:

Google Analytics

Google analytics statistieken 2 jaar

Feedburner
Feedburner 2 jaar

Tot slot
Bij deze wil ik nogmaals iedereen bedanken die de moeite leest om mijn weblog te lezen ;-). Zolang jullie er zijn ga ik er zeker nog mee door! Overigens zal het nieuwe design, Karelgeenen.nl 3.0, zeer binnenkort gelanceerd worden.

Opmerkingen, aanmerkingen, tips, kritiek en felicitaties mag je hieronder in de reacties plaatsen ;-)!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Van Harte Karel!

  Ik kom hier graag, je geeft goede info en het niveau van je blog is over het algemeen erg hoog. Hoop dat je hier nog lang mee doorgaat.

  Keep up the good work! 🙂

 2. Van harte Karel. Leuk dat het eerste artikel van een gastblogger noemenswaardig is. Ook leuk dat dat artikel van mij is natuurlijk! En dat ik vandaag (25-11) ook jarig ben!

  Succes nog verder met alles wat je doet!

 3. Gefeliciteerd!Vooral met de nieuwe website! Zo te zien ben je ook over gegaan op "big background website". Alleen mag het reactie veld wel wat groter. Nogmaals gefeliciteerd en ik hou deze blog in de gaten!

 4. Je vergeet nog een succes Karel: zomer 2007 maak jij Depremievergelijker.nl.inmiddels uitgegroeid tot een ongekend succes met al honderden bezoekers per dag.

  Van harte Karel. Je gunt iedereen het succes en dat doe je heel verdienstelijk!
  Op naar de volgende 2 jaar.
  Met h.gr., Kees van den Berg

 5. Hey Karel,
  Van harte gefeliciteerd met je twee jaar presentie op het web.
  Ik ben een tijdje niet meer hier geweest. Ik zit nu meer in het vertalen, dan in het marketen en verkopen. Voor goede vertalers is er veel werk.

  Groeten,
  🙂
  Leo Viëtor

 6. Beste Karel,

  Ik reageer de laatste tijd niet vaak, maar als ik reageer doe ik dat meestal uitgebreider. Vandaag zal ik het kort houden:

  Van harte gefeliciteerd met je jubileum en dat je nog lang door mag gaan.

  Groetjes,
  Mario Kluser

 7. Hi Karel, gefeliciteerd hoor. Dat kan snel groeien zo! Leuk man. Herkenbaar ook je ontwikkelingen en snelle groei.

  Ik reageer ook weinig maar lees het vaak met interesse.

  Succes verder!
  Mvg
  Dolf Kos

 8. Ook je offline presence begint te groeien. Ik zag vandaag je naam meerdere keren voorbij komen in het blaadje Metro. Of zijn er meerdere mensen die Karel Geenen heten en actief zijn in de online marketing.

 9. Mooie coverage. wordt de persoon Karel ook weer wat duidelijker. Ik had geen idee dat je meerdere jaren een webwinkel met forse omzet gedraaid had. Mooie prestatie.

  Alhoewel je nu waarschijnlijk betere marges haalt en een stuk makkelijker toegevoegde waarde biedt.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *