Snel beter zichtbaar zijn en meer klikken behalen met je advertenties? Laat ze nu omzetten!

Waarschijnlijk wist je het al, in AdWords heb je de mogelijkheid om expanded text ads aan te maken. Sterker nog: de mogelijkheid om normale advertenties aan te maken verdwijnt.
Grote kans dat jij nog niet toe bent gekomen aan het omzetten van je advertenties. En dat is nu precies waar wij je mee kunnen helpen (mocht je nog geen AdWords klant van ons zijn)!
expanded-ads-dienst
 

Waarom wil Google dit?

Expanded Text ads zijn uitgerold door Google om de ervaring op mobiel en desktop gestroomlijnd en gelijk te houden. Er is meer advertentie ruimte gekomen, omdat ook de advertenties aan de rechterkant zijn verdwenen. Met een uniforme weergave van advertenties wil Google de ervaring op mobiel en desktop gelijk houden.
Waarom nu overstappen naar Expanded ads?
Conclusie 1: vroeg of laat moet iedere klant overstappen naar expanded text ads. Normale advertenties zullen vanaf 31 januari 2017 niet meer worden weergegeven. Vanaf dan kunnen er ook geen standaard tekstadvertenties meer worden aangemaakt of kunnen worden bewerkt.
Conclusie 2: met expanded text ads ben jij beter zichtbaar omdat de advertenties groter zijn, er is namelijk ruimte voor 47% meer karakters (tekens inclusief spaties). Het gevolg hiervan is dat je meer klikken ontvangt en dus een stijging behaalt in de CTR. Je kunt dus concurrentievoordeel behalen door te investeren in expanded text ads.

Waarom uitbesteden?

Het schrijven van expanded ads kost tijd en moeite. Je wilt een optimale advertentie, waarbij je ook optimaal gebruikt maakt van de ruimte die je hebt. Dit is soms een lastige opgave, waarbij je flink moet puzzelen. Ook is het een tijdrovende klus, grote kans dat jij als ondernemer hier nog niet aan toe bent gekomen. Kies dus voor professionele advertenties die converteren.
expanded-text-ads-1

Wat bieden we aan?

Voor bestaande AdWords klanten nemen we het omzetten van de advertenties automatisch mee in de standaard optimalisatie. Wanneer je geen AdWords abonnement bij ons hebt kunnen wij je toch helpen met het omzetten van de advertenties. We zullen dan expanded text ads schrijven op basis van de website en zoekwoorden die in de advertentiegroepen staan. Concreet:

  • We zorgen voor 2 varianten op maat geschreven expanded text ads per advertentiegroep. De kop 2 regel (het tweede gedeelte van de titel) zal hierbij variëren. Zo kunnen er splittesten worden gedaan op basis van de kop 2 regel.
  • We zorgen ervoor dat de advertenties aansluiten bij de zoekwoorden die in de advertentiegroep staan.
  • We zorgen ervoor dat de advertenties zijn afgestemd op de bestaande advertentie extensies.
  • We zorgen ervoor dat er gebruik wordt gemaakt van de ruimte die beschikbaar is.
  • We zullen verder de overige optimalisatiepunten van het account in kaart brengen.

Schakel onze hulp in!

Wil je onze hulp inschakelen? Onze tekstschrijvers en SEA specialisten gaan graag voor je aan de slag. Neem contact met ons op via onderstaand formulier. Dan zal onze online adviseur Ellen contact met je opnemen!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Bij ons de adwords advertenties al aangepast. Merken al een aardig verschil.
    Ik kwam zojuist tot de ontdekking dat Bing ook met Expended ads is begonnen.
    Is dit al lang zo ?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top