Karelgeenen.nl bestaat 3 jaar!

Het is vandaag precies drie jaar geleden dat ik met Karelgeenen.nl ben begonnen en het eerste bericht plaatste. Voordat ik in dit artikel uiteenzet wat er allemaal is gebeurd in die tijd wil ik eerst jullie, mijn lezers, bedanken. Zonder jullie had ik het nooit zo lang vol kunnen houden!

Drie jaar elke week meerdere malen artikelen schrijven is een hele prestatie, al zeg ik het zelf. Ik heb in deze drie jaar dan ook al veel weblogs zien komen en gaan. Blijkbaar is het niet zo eenvoudig om elke keer weer in die virtuele pen te klimmen. Gelukkig heb ik nog voldoende inspiratie om nog langer door te gaan!

En uiteraard moeten we alle gastschrijver niet vergeten! Dames en heren gastschrijvers, bij deze bedankt voor jullie ijverige werklust en inzet!

Laten we eens bekijken wat er in die drie jaar allemaal is gebeurd:

Hoe het allemaal begon...

Zo'n zeven jaar geleden ben ik begonnen met de eerste stappen in de internet marketing. Eerst wat freewheelen en daarna een webwinkel opgestart. In deze webwinkel verkochten mijn compagnon en ik consumentenelektronica. Dat waren mijn eerste echte stappen binnen internet marketing en e-commerce. Hoewel dat project meer een hobby was, we zaten immers allebei nog op school, hebben we er veel van kunnen leren. En het smaakte naar meer!

Dankzij die eerste webwinkel heb ik mijn kennis over internet marketing op kunnen doen. Een (online) ondernemer loopt namelijk tegen een aantal "problemen" aan. Zo wilden wij meer bezoekers (zoekmachine optimalisatie, zoekmachine marketing en virale marketing bijvoorbeeld). En de bezoekers die op onze website kwamen wilden we ook laten bestellen (conversie optimalisatie). En tot slot, de reeds bestaande klanten vaker laten bestellen, bijvoorbeeld via e-mail marketing.

Echter het probleem was dat er toen nog maar weinig echt goede informatie over internet marketing te vinden was. Het was een kwestie van veel testen (trial and error) en alles wat er te vinden was over internet marketing aandachtig bestuderen.

En toen...

Op een gegeven moment kwam ik op het punt dat ik ontzettend veel had geleerd en dat anderen mij om hulp begonnen te vragen. Zonder dat ik het eigenlijk besefte (onbewust bekwaam) had ik ontzettend veel kennis opgedaan over internet marketing.

Á‰én van de dingen die ik had geleerd om online succesvol te zijn was ervoor zorgen dat je als autoriteit op je vakgebied wordt gezien. En het geheim omdat te worden is kennis delen. En waar kun je dat beter dan op je eigen weblog!

Karelgeenen.nl is geboren

Vandaag drie jaar geleden ben ik dus begonnen met deze weblog. Als ik terugkijk op deze periode is er veel gebeurd... Zo is deze blog ondertussen uitgegroeid tot één van Nederlands bekendste internet marketing blogs en vinden vele (online) ondernemers dagelijks hun weg naar deze blog.

Hieronder volgt in chronologische volgorde wat er zoal gebeurd is:

Statistieken

Een terugblik kan natuurlijk niet zonder de nodige statistieken ;-). Hierbij mijn analytics en Feedburner (RSS) statistieken:

Google Analytics

stats09

Feedburner
statsfeedburner

Tot slot

Bij deze wil ik nogmaals iedereen bedanken die de moeite leest om mijn weblog te lezen ;-). Zolang jullie er zijn ga ik er zeker nog mee door! Graag zou ik nog van jou willen weten wat we kunnen doen om Karelgeenen.nl nog succesvoller te maken. Welke onderdelen kunnen beter, wat mis je enz.

Opmerkingen, aanmerkingen, tips, kritiek en felicitaties mag je hieronder in de reacties plaatsen ;-)!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Wow -- 3 jaar! Proficiat, Karel, zeker als je weet dat tijd op het internet vaak in hondenjaren wordt uitgedrukt.

  Mijn drang naar kennis drijft mij vaak naar jouw website. Just keep up the good work.

 2. Gefeliciteerd! Inderdaad een knappe prestatie. Mooi verhaal ook over hoe je begonnen bent.

  Ik heb me ook tijdens mijn studie bekwaamd in online marketing, aangezien dit nog steeds niet in hbo ce voorkomt (!)

  Ik heb al met al veel aan je blog gehad, ga zo door!

 3. Karel,

  Van harte gefeliciteerd. Ik heb de afgelopen periode veelvuldig de afwisselende en vooral interessante blogs van jouw en later ook anderen gelezen en kijk met belangstelling uit naar de komende jaren.........

  Groet Oeds

 4. Gefeliciteerd, 4 maanden geleden ben ik begonnen met je hele blog te lezen. Heel heel heel veel van geleerd. Blijf uiteraard een trouwe lezer. Hoop dat je nieuwe business ook voldoende cash oplevert om er eens lekker van te genieten.

 5. Klasse Karel, Gefeliciteerd. Hoop dat ik binnenkort weer wat kan schrijven voor je, want ik heb al heeeeeeeeel lang niets meer van me laten horen!

  Alle gastbloggers en Karel: ga zo door!!

 6. Gefeliciteerd Karel.
  Knap dat je het al 3 jaar uithoudt.
  Ik kom vaak ff kijken naar de artikelen. Het enige dat ik 'mis' zijn artikelen met echte diepgang waar een goede discussie uit kan ontstaan.

 7. Hallo Karel.
  Ja tijd gaat snel. Maar van harte gelukgewenst met je jaren lange inzet ons te voorzien van nuttige informatie over ingewikkelde internet marketing problematiek en aanliggende thema's.
  Sterkte voorde komende jaren.

 8. Gefeliciteerd en bovenal de complimenten Karel. Bovenop de actualiteit, vernieuwend, grondig en je vriendelijke en gedreven natuur zijn altijd in je artikelen terug te zien.
  Tikje klef anno 2009 ? Strak en zakelijk met elkaar omgaan is toch immers tot doel verheven? Wellicht, maar dat doet aan het waarheidsgehalte van bovengenoemde feiten niets af!
  Machen Sie weiter!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top