Feedburner houdt cruciale link juice tegen

Vandaag bracht Andy Beal mij op de hoogte dat Feedburner wel eens cruciale link juice (pagerank) tegen kan houden. Op Searchcap kwam hij een patroon tegen bij links naar externe artikelen. Van de uitgaande links op Searchcap verwijst maar liefst 40% niet naar het originele artikel maar naar een Feedburner URL!

Dit levert voor de betreffende artikelen uiteraard geen link juice op. Overigens kan Searchcap hier niets aan doen, het ligt namelijk aan Feedburner. De blogs waar Searchcap naar linkt hebben de optie “Item link clicks (clickthrough tracking)" namelijk ingeschakeld bij Feedburner.

Wanneer je deze optie hebt ingeschakeld maakt Feedburner een aparte link aan zodat zij kunnen tracken hoe vaak er op een Feedlink wordt geklikt. En hierdoor mis je dus cruciale link juice! Zowel van websites die naar je linken omdat je interessante content hebt als van de zogenaamde scraper websites, die je content “illegaal" kopiëren. Als je dan toch gekopieerd wordt kun je er net zo goed wat link juice uithalen!

Ik raad je dus aan om deze optie uit te schakelen bij Feedburner, tenzij je natuurlijk niet zonder de klikstatistieken kunt.. Ik heb de optie direct uitgeschakeld omdat link juice en pagerank voor mij belangrijker is dan wat klikstatistieken"¦

Ik heb even een kleine instructievideo gemaakt over hoe je deze optie uit moet schakelen (kwaliteit laat een beetje te wensen over maar ik hoop dat het zo duidelijk genoeg is..):

Voor een full screen formaat video klik hier.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ik begreep niet wat je bedoelde met pocherig, maar ik heb hem door. Met op de hoogte brengen bedoel ik dat ik vandaag een mailtje kreeg van Andy Beal, ben ingeschreven op zijn nieuwsbrief, waarin ditgene stond... Vandaar de misschien wat verwarrende (en pochende ;-)) zinsbouw.

 2. Joost,

  Ik ga ervan uit dat †œnoindex, follow† een meta-tag is. Kan je me misschien in het kort uitleggen wat deze tag doet?

  Bedankt

  Mario

 3. Hey Mario!

  noindex, follow wil volgens mij zeggen dat de zoekmachine bots de website NIET mogen indexeren, maar de links erop WEL mogen VOLGEN (En dus de opvolgende pagina's wel mogen indexeren).

  Link Juice wil volgens mij zeggen backlinks die PR providen voor de pagina waar ze naar toe linken, dus eigenlijk gewoon backlinks...

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top