Facebook is down, Google is your Friend

25 oktober, 2010

Er zijn al heel wat discussies gevoerd over onafhankelijkheid van Googles resultaten in de zoekmachine. Zijn ze onafhankelijk? Is Google Big Brother en hoe brengt Google haar concurrenten op een subtiele manier voor een slecht voetlicht. Mijn mening is dat ik het antwoord niet precies kan definiëren. Wat ik onlangs ontdekte vond ik op zijn zachts gezegd MEGA opvallend. Ik heb de volgende screenshots toegevoegd om je te laten zien wat ik bedoel.

Als je in Google de naam van haar concurrenten met 'is' intoetst krijg je de volgende resultaten:

Facebook is:

Yahoo is:

Twitter is:

Microsoft is:


Toch opvallend. Bij Google haar concurrenten krijg je steeds de eerste 2 resultaten als zeer negatief. Toeval in het spel? Ik vraag het me af. Bekijk maar eens wat er gebeurt als je 'Google is' intoetst.

Google is:


Opvallende resultaten of geneuzel van een online marketeer die zo nodig iets moet zoeken om te zeuren? Wat is jouw mening hierover. Toeval of geen toeval?

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Grappig.
  Kijk je op yahoo.com dan krijg je min of meer dezelfde resultaten, alleen google is your friend / vriend / best friend niet. Als dit het is, heb ik er niet zo veel moeite mee en kan ik er wel om lachen. Ik vind het wel goed dat er meerdere zoekmachines ed zijn om dit soort dingen te kunnen checken. Dat kan dus gewoon.

 2. intressant artikel! Heb zojuist ook geprobeerd met landen wat denk je hetzelfde resultaat. typ maar eens dutch is in dan krijg je me toch een hoop geklaag. over de taal voornamelijk. maar america is wel het top punt.

 3. Leuk artikel! Google beinvloed wel vaker zoekresultaten. Het was bijvoorbeeld ook al eerder bekend dat Google je huidige zoekresultaten aanpast aan je voorgaande zoektochten. Dus in die context zijn je zoekresultaten eigenlijk nooit helemaal objectief.

 4. Google is your friend is een bekende uitdrukking op fora.
  Als iemand naar de bekende weg vraagt of iets wil weten dat je makkelijk via Google kunt vinden dan krijgt hij vaak als antwoord:
  Google is your friend!
  Als dat nog geen linkjuice met zich mee brengt. 🙂

 5. You tube is ook slow:0) Google is Evil (kent ie niet;).
  Ik geloof zelf nooit zo in toeval... de Google belastingontduiking constructie (Google belastingontduiking kent ie ook niet) is ook niet spontaan ontstaan. Zit vast een reden achter...

 6. Je had wat verder moeten kijken. Vul maar eens in Youtube is
  Dan krijg je ook slow & down als eerste 2 resultaten, terwijl het een site van Google zelf is...
  Mensen vullen dit nou eenmaal in, daarom word het weergegeven

  1. Dat is een onderzoek van iemand die in opdracht werkt van Microsoft. Dus niet zo vreemd dat hij altijd negatief over Google schrijft! Zoek maar eens iets positiefs over Google van diezelfde man.

 7. Leuk gevonden maar goed om eerlijk te zijn, zijn er wel voor alle plaatjes logische reacties te vinden ..
  Yahoo is undefined; yahoo javascript framework is hot
  en zo is er voor die andere ook allemaal een prima uitleg dus of er in dit geval gemanupileerd is .. geen idee maar het kan ook prima kloppen.

 8. Leuk gevonden maar goed om eerlijk te zijn, zijn er wel voor alle plaatjes logische reacties te vinden ..
  Yahoo is undefined; yahoo javascript framework is hot
  En inderdaad zoek eens naar "Google Chrome is " dan krijg je de zelfde antwoorden.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top