WordPress en je webwinkel!

24 maart, 2011

Iedere webmaster weet dat het niet zo simpel is om content toe te voegen aan een webshop. Op de productpagina's kan niet te veel content staan want dan worden de klanten afgeleid. Maar zonder veel content verliest de zoekmachine ons uit het oog! Gelukkig bestaat hier een passende oplossing voor, voeg een blog toe aan je webshop!
Eén van de meest gebruikte blogsoftware is WordPress en deze is ook gratis te downloaden op wordpress.org
Maar door het combineren van twee cms systemen moeten we met een aantal dingen rekening houden. Wat doe je bijvoorbeeld met de zoekfunctie?

Een Magento en WordPress zoekfunctie combineren

Op je website mag er slechts één uniforme zoekfuctie zijn voor de gebruiker. Door het toevoegen van een blog krijgt de website twee zoekfuncties, maar dit is makkelijk te combineren met javascript.
In de onderstaande video zie je hoe je dit probleem kunt oplossen:

Bron: http://www.crearedesign.co.uk/blog/videos/combine-magento-wordpress-search.html

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Ziet er inderdaad interessant uit voor een starter alleen denk ik dat je rap tegen verschillende problemen gaat aanlopen zoals de betalingsmethoden enz..

  2. Uiteraard is Magento een veel betere optie, maar voor de gene die enkel en alleen wat producten willen tonen (zonder upsell, cross sell, etc) is er ook WP-e-commerce. Hiermee heb je een basic webshop met betalingsmogelijkheden als iDEAL, PayPal, creditcard, etc.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *