De Google Adsense blokker komt eraan!

24 januari, 2007

Google Adsense blocker?Veel webmasters zijn afhankelijk van Google Adsense. Zowel publishers als adverteerders. Maar wat als Google Adsense niet zou bestaan? Of wat als de browsers automatisch de Google advertenties gaat blokken? Help! De Google Adsense blokker komt eraan!

In het begin van het internet werd het geld verdiend met banners en pop-ups. Na een tijdje werden de bezoekers “advertentie blind" en waren ze geïrriteerd door de pop-ups. Al snel kwamen de eerste pop-up blokkers en webmasters moesten een andere manier verzinnen om geld te verdienen met de website.

En toen kwam Google om de hoek kijken! Met het Google Adsense programma werd een heel nieuwe wereld geopend. Je hoeft alleen maar een account aan te maken bij Google, kiezen wat voor formaat en kleuren de advertentie moet hebben en Google doet de rest! Je krijgt een code die je ergens op je website plaatst en viola! Google toont advertenties op jouw website gerelateerd aan jouw onderwerp.

Deze “content gerichte" manier van adverteren en publishen heeft het online adverteren naar een heel nieuw niveau getild. Wanneer je namelijk advertenties kunt tonen die gerelateerd zijn aan de content op je website kun je er de klok op gelijk zetten dat er meer geklikt zal gaan worden op deze advertenties.

Tegenwoordig zijn veel webmasters afhankelijk van Google Adsense. Sommige verdienen een paar euro per dag en andere zijn er miljonair door geworden.

Helaas zijn er altijd mensen die advertenties blijven haten en daar iets tegen willen doen. We hebben dit al gezien bij de pop-up blokkers. (Thank god voor deze blokkers by the way!)

Maar wat als er nu een Google Adsense blokker op de markt komt? Voor Firefox is een dergelijke plugin al te downloaden maar gelukkig werkt deze maar de helft van de tijd. Maar wat als, bijvoorbeeld Microsoft (IE), een geïntegreerde Adsense blokker in de volgende versie bouwt? Helemaal geen rare gedachte aangezien Microsoft een eigen advertentiesysteem heeft en ze zo de concurrentie kunnen “stangen". Het zal een ramp zijn voor alle webmasters wanneer een dergelijke blokker standaard wordt (voor Google ook trouwens maar dat is een ander verhaal).

Heb je daar eigenlijk wel eens over nagedacht? Je kent waarschijnlijk het gezegde “leg niet al je eieren in één mand". Dat geldt voor webmasters natuurlijk ook.

Dus"¦ Wat ga je doen? Ga je wachten op de Adsense blokker? Of denk je vooruit en zorg je dat je meerdere inkomstbronnen gaat creëren? Ik weet het wel, jij ook?

Op een dag kan de Adsense blokker er zijn en je kunt maar beter voorbereid zijn!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Wanneer er google adsense blokkers komen, is google dan zelf (En bijvoorbeeld een andere grootverdiener zoals FF) niet genaait?

  Even denken:
  Advertenties in de search results zijn van adwords advertisers. Google is dus in feite zelf een adsense publisher. Hoe zou google hierop reageren? Voor google zou het relatief makkelijk zijn om dit te fixen, aangezien ze geen adsense code nodig hebben.

  Firefox verdient ook bakken met geld door google's search engine...

  Mja, deze post draagt niet veel nuttigs bij, eigenlijk enkel maar een hersenspinsel...

 2. Dat google steeds meer macht krijgt is wel duidelijk. Maar dat zie ik ook wel in Adwords.
  Kosten schieten omhoog en als je even niet meer adverteerd valt je site naar beneden. verder merk ik dat als je budget van de maand op raakt je ineens veel meer verkeer krijgt. dus even lokken. maar werkt dus wel.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *